Presentada una diada de la Bisbal en què els verds obriran plaça

0
804
Els caps de colla, amb l'alcaldessa i el regidor bisbalenc de festes.

Quan encara falten quinze dies pel 15 d’agost, dimarts a la tarda es va presentar al Centre Municipal de Cultura de la Bisbal del Penedès la diada de la Mare de Déu d’Agost, amb la presència dels caps de colla de les tres agrupacions que hi “competiran” i d’un representant de la colla local. El sorteig va permetre als Castellers de Vilafranca decidir obrir plaça, la Colla Vella de Valls va triar ser segona i la Joves de Valls actuarà tercera. Com és habitual els últims anys, la Colla Castellera de la Bisbal aixecarà un castell abans de la diada i farà un pilar al final.

L’alcaldessa Agnès Ferré va obrir l’acte amb unes paraules recordant que “els castells formen part de la Bisbal, primer sense colla, ara amb colla, amb orgull” i que la diada castellera segueix essent un dels actes centrals de la festa major. De fet, és el que ha situat la Bisbal del Penedès al mapa de les places importants de Catalunya. Això, i la col·lecció de plaques a la façana de la Societat.

Abans del sorteig de l’ordre d’actuació, Salvador Ferré va lliurar a cada cap de colla un exemplar del llibre publicat l’any passat, que és un recull de tota l’activitat relacionada amb els castells que hi ha hagut al poble des del segle XIX. Cap dels tres caps de colla va anunciar cap castell ni intencions. Tal vegada quedi massa lluny la diada i actuacions com la diada de les Neus (pels verds) i la Firagost (per les colles vallenques) poden condicionar. Toni Bach (Castellers de Vilafranca) va dir que “ens agraden les places on es respira afició castellera i vindrem a fer el màxim, com sempre”. Albert Martínez (Colla Vella) va admetre que “abans era una diada molt complicada per a la colla però ara la gent s’anima més a venir” i això els ha permès millorar el nivell. També va dir que hi intentaran “segur, el més contundent que tinguem en aquell moment”. I Francesc Ramon (Colla Joves) va afirmar que per als vermells la Bisbal “és la segona plaça” i va recordar que gràcies a la torre de 8 bastida l’any passat, hi tenen placa nova. Finalment, els Bous bisbalencs tenen ganes de tirar d’entrada algun castell de set (els assajos determinaran si el 3 de 7 o el 4 de 7) i acabaran amb un pilar de 5 aixecat per sota que fa dos anys que no assoleixen a plaça.

FER UN COMENTARI