Presentat al veïnat el projecte per fer de vianants el primer tram de la rambla de la Girada de Vilafranca

0
491

El primer tinent d’alcalde Francisco Romero va presentar dimarts a la tarda al local de l’AVV de la Girada les línies bàsiques del projecte per convertir el primer tram de la rambla de la Girada, entre la plaça dels Països Catalans i el carrer Josep Tarradellas (4.348,2 m2 de superfície en total), en un passeig “tou”, exclusiu per a vianants i amb tractament de parc. El projecte està en elaboració, de la mà del gabinet d’arquitectes Batlle i Roig, i l’Ajuntament contempla començar les obres al setembre, amb una durada prevista de nou mesos i un pressupost que s’acosta als 950.000 euros.

La primera novetat de la renovada rambla serà que no hi podran circular ni aparcar vehicles; tan sols els d’emergències i els de càrrega i descàrrega en determinades hores. També es preveu aixecar tot el terra de la rambla i fer-lo de sauló, és a dir, de terra compactada, com el passeig que hi ha sobre la via al costat de la gespa. No s’hi arrencaran els plàtans i s’hi plantaran arbres d’altres espècies i més vegetació de manera longitudinal a la rambla, que es podrà creuar a través de passeres; hi haurà una zona de parc infantil i les pèrgoles de bars seran unificades i acotades en l’espai. Romero ho va qualificar de “superilla” i no va descartar posteriors fases de nova urbanització rambla avall.

La vintena de veïns del barri presents a la presentació van expressar principalment dues inquietuds. En primer lloc, el fet que els plàtans aixequin la vorera. Romero va dir s’eixamplaran els escocells en amplada i profunditat i que es canviarà el paviment del voltant, per tal que les arrels puguin créixer en fondària i no busquin la superfície.

Limitació de terrasses

L’altra gran preocupació són les molèsties que causen les terrasses de bar, principalment de nit i sota porxos. El regidor no va concretar si d’espai de terrassa n’hi hauria més, o menys, però va apuntar que el projecte està en elaboració i va obrir la porta a fer modificacions per tal de millorar la convivència del veïnat amb els bars. El veïnat va demanar que traguessin les terrasses de sota els edificis i s’ubiquessin més allunyades de les façanes.

FER UN COMENTARI