Presó permanent revisable per a l’acusat d’assassinar una nena a Vilanova i la Geltrú

0
332
El detingut, acompanyat pels Mossos al seu domicili per reconstruir els fets. // GEMMA SÁNCHEZ-ACN

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a presó permanent revisable l’autor confés del crim d’una nena de 13 anys a Vilanova i la Geltrú ara fa tres anys. El president del judici, que es va celebrar amb jurat popular, li imposa aquesta pena per un delicte d’assassinat, mentre dicta 7 anys de presó per un delicte d’agressió sexual. A més, el condemnat haurà d’indemnitzar amb 150.000 euros a cadascun dels pares de la víctima, 50.000 euros al germà, 25.000 euros a cadascun dels tres avis i 10.000 euros a les actuals parelles sentimentals dels pares.

Així doncs, el magistrat es fa seus els arguments del tribunal popular i considera provat que l’home va agafar la nena quan baixava per l’escala on vivien els seus avis, la va introduir al seu pis, la va agredir sexualment i la va matar. Segons el jutge “la va introduir al seu pis en contra de la seva voluntat” i apunta que se li va abraonar per “atemptar contra la seva llibertat sexual i accedir a la zona genital” actuant amb traïdoria i acarnissament.

A la sentència que es va publicar aquest dimarts, el magistrat reconeix que no hi va haver cap testimoni directe dels fets, però assenyala que hi ha diversos indicis que permeten concloure “de forma raonada” que l’home va raptar, violar i matar la nena. En aquest sentit, recorda que el jurat popular el va declarar culpable d’agressió sexual basant-se en què el cadàver de la menor no duia els pantalons posats, tenia lesions als genitals i duia una corretja de gos al coll, “que remet a una idea força obvia de domini sexual”.

Amb aquest relat, el jutge descarta la versió de l’home, que d’ençà dels fets ha assegurat que la nena va entrar a casa seva per iniciativa pròpia perquè ell s’havia deixat la porta oberta. Segons les seves explicacions, la va atacar perquè es pensava que era un lladre i en cap moment va ser conscient que es tractava d’una nena de 13 anys, tot remarcant que estava fortament drogat i begut, i això li impedia ser conscient dels seus actes.

El condemnat porta just tres anys ingressat a presó, després que el 7 de juny del 2018 la jutgessa de guàrdia en decretés l’ingrés provisional, una mesura que va ser prorrogada el 2020. La sentència dictada aquest dimarts admet recurs d’apel·lació davant el TSJC.

FER UN COMENTARI