El pressupost de l’Ajuntament del Vendrell, en mans de PP i Cs

0
1355
Eva Mata (ERC), Rubén Suan (SP), Alfredo Valdivielso (SP) i Òscar Blasco (SSP), portaveus del tripartit d'esquerres a l'oposició.

Han passat tres mesos i mig d’ençà que l’alcalde del Vendrell Martí Carnicer va amenaçar públicament per primer cop de presentar una moció de confiança vinculada al pressupost si l’oposició no l’ajudava a aprovar-lo. Era a finals de gener. A primers de març en va tornar a parlar i a primers d’abril, un altre cop. Van passant els mesos i ni hi ha pressupost ni hi ha moció de confiança; i tot sembla indicar que no hi haurà moció. No es preveu que el pressupost de 2017 s’aprovi en el ple ordinari de la setmana que ve però Carnicer ha dit que espera poder-ho fer abans del juny, de manera que seria en un ple extraordinari abans d’acabar el mes (una moció de confiança ho demoraria un mes).

 

Amb qui compta? Les negociacions no són públiques, però atès que amb la PxC no hi ha feeling i que amb ERC, Som Poble i Sí se Puede ni hi ha entrat a negociar, li queden Cs i PP, que han manifestat la seva bona predisposició. Qüestió de dies.

Precisament dimarts el tripartit d’esquerres a l’oposició va denunciar la manca de voluntat del govern de PSC-PDeCAT i del regidor no adscrit Josep Marrasé de negociar res. Rubén Suan (SP) explica que Carnicer va posar-los com a condició per negociar res que beneïssin un document de mínims que era “un full amb uns objectius genèrics, una declaració d’intencions sense cap concreció”. Si no ho feien, no estaria ni tan sols disposat a escoltar les propostes de SP, de SSP i d’ERC. “El govern ens demana un acte de fe i no podem oblidar que són els partits que governen des de 1979, que han portat la gestió econòmica que ens ha dut on som, i volen que hi confiem a cegues”, ha dit Suan. Òscar Blasco (SSP) veu el document com una “imposició” i parla “d’escenificació d’una hipotètica negociació” i de “campanya de màrqueting”. ERC encara espera resposta a les deu aportacions plantejades al pressupost, que farien que s’abstingués.

FER UN COMENTARI