Primàries del Vendrell confia en la dispersió del vot per guanyar

0
945
Anna Solé, Josep Mañé, Jordi Pell, Josep M. Llasat i Josep M. Rovirosa, candidats de Pel Vendrell - Primàries Catalunya.

Amb el nom de Pel Vendrell – Primàries Catalunya i el lema “Tu ho decideixes tot”, aquesta setmana s’ha donat a conèixer qui formarà part de la candidatura independentista que es presentarà per primer cop a les eleccions municipals i que encapçala l’exalcalde Josep M. Llasat. Una agrupació que s’ha fixat com a objectiu guanyar les eleccions i que confia que la dispersió del vot que hi haurà tant entre els grups sobiranistes com entre els unionistes els afavoreixi. Llasat considera que si obtenen 3.000 vots, quedaran primers, i veu difícil que cap pacte els pugui arrabassar l’alcaldia. La clau creu que és mobilitzar la població sobiranista que va a votar a les eleccions al Parlament, però no a les municipals. Quant a la política de pactes, Primàries posa com a línia vermella els partits que van recolzar la suspensió de l’autonomia de Catalunya, és a dir, PP, Cs, PSC i també SOMI.

Primàries posa l’accent en la manera com s’ha gestat, de baix a dalt, amb una llista feta per votació popular (hi van votar 464 persones). Llasat admet que ha “fracassat” en l’intent d’unir l’independentisme en una única llista, amb la qual creu que “podríem dir ara que som els guanyadors”. Pensa que és un “error històric” de les cúpules dels partits no afegir-s’hi (Som Poble i ERC prioritzen fer un front d’esquerres i el PDeCAT els volia imposar la cap de llista, segons ha dit Llasat), però encara ho veu possible.

Tot i posar al capdamunt dels seus objectius la independència, Primàries asseguren que faran un programa electoral amb propostes en clau local. Per exemple, la seva intenció és no augmentar els impostos en els propers quatre anys.

Quant a la candidatura, està formada que ve del PSC, d’ERC, de Som Poble, de CiU i gent sense militància anterior. Per darrere de Llasat hi ha Jordi Pell (independent), Josep Mañé (fundador d’ERC), Anna Solé (Som Poble), Lourdes Garcia, Òscar Pitarch, Josep Pérez (ERC), Josep Bové, Sílvia Dalet, Anna pardo, Tomás Trillas, Pedro Muñoz, Jesús Velasco, Montserrat Ribas, Maria Rovirosa, Francesc Trillas, Montse Tubau, Josep M. Guitart, Teresa Codina, Josep M. Rovirosa i M. Carme Cardó.

FER UN COMENTARI