Primer cap de setmana del Mercat del Préssec d’Ordal, que s’allargarà fins al mes d’agost

0
313

Aquest cap de setmana ha sigut el primer de la temporada que ja s’ha pogut comprar préssecs d’Ordal al mercat que cada dissabte i diumenge, fins al mes d’agost, es fa a Sant Pau d’Ordal. Aquest és un dels mercats més singulars de Catalunya amb un total de 8 productors que venen directament la producció pròpia d’aquesta fruita estiuenca amb denominació d’origen pròpia. A més, les parades de préssecs es complementen amb d’altres de productes artesans del municipi i amb venda de vi i cava dels cellers de Subirats.

Per aquest any, els pagesos esperen una bona campanya i calculen recollir-ne prop de 800 tones. L’any passat la collita es va veure afectada pels fongs que van malmetre gran part del producte. Aquest any, però, el préssec serà més petit a causa de la sequera, però tindrà bona qualitat, segons han explicat en un reportatge de l’ACN Josep Maria Olivella, fundador i membre de l’Associació de Productors de Préssec d’Ordal.

Tot i que aquest cap de setmana ja s’hi han instal·lat les primeres parades, la inauguració virtual de la 16a edició del Mercat del Préssec d’Ordal no es farà fins al diumenge dia 13 de juny, a partir de les 10 hores, a través del perfil d’Instagram de Turisme Subirats. Els protagonistes de la inauguració del mercat seran els mateixos productors, artesans, restauradors i cavistes que en diferents moments del matí s’aniran connectant en directe a les xarxes socials.

Coincidint amb la inauguració, el diumenge vinent es podran degustar plats cuinats per restaurants locals que servirà per donar el tret de sortida a la temporada del préssec. Durant tot l’estiu els visitants poden complementar les compres al mercat amb visites a obradors i cellers del municipi o fer també passejades en família per aquesta zona del Penedès.

FER UN COMENTARI