Primera donació d’un fons particular al renovat Arxiu Municipal de Sant Sadurní

0
194

L’Ajuntament de Sant Sadurní i la família de Josep Guilera i Miquel van signar dilluns el primer conveni per a la cessió, gratuïta i temporal, d’un fons de documentació personal a l’Arxiu Municipal. Es tracta de la primera donació reglada per tal que l’Arxiu pugui assegurar en condicions òptimes la conservació dels documents, i garantir-ne la difusió i l’accés.

El fons agrupa documents privata de l’activitat personal, acadèmica, professional i política de Josep Guilera, de “Cal Fresques”, des de mitjans de la dècada dels anys 20 del segle passat fins al 2011, quan va morir, així com una part de documentació, més antiga, que correspon al seu pare, Salvador Guilera. També s’inclouen diverses col·leccions de publicacions i materials informatius i de difusió relacionats amb les activitats i la història de Sant Sadurní.

L’acte de signatura d’aquest contracte de cessió de documents a l’Arxiu en règim de comodat va comptar amb la presència de l’alcalde Ton Amat, del regidor de Patrimoni i Memòria Històrica Toni Romeu i dels quatre fills de Guilera.

FER UN COMENTARI