Aquesta setmana l’Ajuntament de Vilafranca i l’empresa penedesenca XTA (Xarxes de Telecomunicacions Alternatives) han anunciat l’inici del curs per esdevenir Tècnic en Telecomunicacions. Es tracta d’una iniciativa pionera al Penedès  que compta amb la subvenció de la Diputació de Barcelona. El programa formatiu està fet a mida per adaptar-se a les necessitats de l’empresa XTA i aquesta, a canvi, es compromet a contractar un màxim del 50% dels alumnes que hagin fet el curs.

“Des de principis d’any que tenim moltes dificultats per trobar persones amb el perfil que requerim: instal·ladors de fibra òptica, persones que facin altes, instal·ladors d’antenes i personal d’atenció als usuaris”, explica Jordi Bastardas, gerent de XTA. Aquesta mancança de treballadors qualificats va fer que l’empresa manifestés la seva inquietud a l’Ajuntament i plegats comencessin a treballar en el projecte: “es tracta d’un programa molt flexible i adaptat a les necessitats de l’empresa que és especialment atractiu per les persones que el facin perquè la meitat poden trobar feina a la mateixa empresa”, destacava el regidor de Desenvolupament Econòmic, Joan Manel Monfort.

El curs començarà el 28 d’octubre a La Fassina i s’allargarà fins a Nadal. En total constarà de 240 hores (84 de teòriques i 156 de pràctiques). Poden inscriure’s-hi totes les persones majors de 18 anys que es trobin en situació d’atur i que tinguin coneixements en lampisteria i informàtica. Les inscripcions ja estan obertes a través de l’Oficina Municipal de Treball, a La Fassina i a través del correu electrònic omtclubfeina@gmail.com El nombre màxim d’inscrits serà de 14 persones.

FER UN COMENTARI