Primera experiència de pressupost participatiu a Vilanova

0
1298

L’Ajuntament de Vilanova obre el calendari per confeccionar els primers pressupostos participatius de la història de la institució. S’hi destinaran una partida minsa, de 150.000 euros, que el primer tinent d’alcalde Juan Luis Ruiz afirma que es vol anar incrementant any a any, a mesura que es vagi agafant experiència en el que ara per ara és una “prova-pilot”.

El regidor responsable de Participació afirma que hi ha tants models de pressupostos participatius com ajuntaments, i el que de moment s’ha triat és el de poder fer moltes propostes per part de la població i que en surtin premiades unes quantes. Així, les propostes no poden superar els 30.000 euros d’inversió, de manera que almenys se n’acabin realitzant cinc. “No volíem que una proposta monopolitzés tota la partida de pressupost”, ha dit.

Web de participació
El calendari establert determina que del 13 de març al 18 d’abril tota persona o entitat que tingui algun vincle amb Vilanova pot presentar propostes. Es pot fer mitjançant el web de nova creació participa.vilanova.cat o bé presencialment en deu equipaments municipals (els set centres cívics de barri, l’Oficina d’Atenció Ciutadana, l’Oficina Jove Garraf i el Casal Municipal de Gent Gran).

En acabar aquesta primera fase, l’Ajuntament es donarà un mes per analitzar totes les propostes i veure quines són viables tècnicament i per pressupost. En aquest sentit, han de ser relacionades amb l’espai públic o amb millores en equipaments municipals.

Del 29 de maig a l’11 de juny, tota persona major de 16 anys i empadronada a Vilanova podrà votar (presencialment o virtual) un màxim de cinc propostes. Les que treguin més vots, fins a arribar als 150.000 euros, s’hauran de dur a terme abans d’acabar l’any.

Per donar a conèixer els detalls d’aquesta acció de participació, a banda del web interactiu habilitat, es farà una bustiada d’un díptic informatiu, es penjaran banderoles per la ciutat i també s’han convocat tres xerrades, dues de sectorials i una d’oberta a tothom que serà el 22 de març al vespre al centre cívic La Geltrú.

FER UN COMENTARI