La primera torre de 8 de l’any dels Xicots, a la Bisbal

0
1533

Els Xicots de Vilafranca són, un any més, colla folrada. La colla de la camisa vermella va aconseguir diumenge al migdia a la Bisbal del Penedès la seva primera torre de 8 amb folre de l’any, que van descarregar i que va ajudar a fer la seva primera tripleta de vuit de 2017. És, a més, el castell folrat més matiner de la història dels Xicots, i arriba un mes i mig abans que l’estrena de l’any passat, que va ser per Màrtirs Street.

 

La colla de Cal Noi-Noi va tirar la torre de vuit en segona ronda de la segona diada d’apadrinament de la Colla Castellera de la Bisbal del Penedès. Un castell que presentava notables variants en relació a com el construïen el 2016 ja que un quart estrenava posició i s’hi estrenava també un terç. La nova configuració del tronc ha fet que l’intent s’hagués endarrerit unes setmanes, ja que inicialment estava previst per al mes de maig, per Fires o per la diada del Firal. Va ser un castell que va pujar molt sòlid en tot moment i que només va patir amb una petita sotragada a la sortida de dosos, que van poder controlar ràpidament.

 

Aquesta és la tercera torre de 8  amb folre que els vermells planten a la Bisbal del Penedès, després de les dues que van carregar en les dues ocasions en què van actuar a la diada de la Mare de Déu d’Agost, el 15 d’agost de 2013 i 2014.

 

Abans del castell folrat havien bastit el 3 de 8, el setè de l’any, i van acabar l’actuació amb un 4 de 8 que els va costar de quadrar-lo abans de tirar-lo amunt, i amb el vano de 5.

 

Els amfitrions Bous de la Bisbal, per la seva banda, no van aconseguir els seu objectiu de revalidar la condició de colla de set, assolida l’any passat per la festa major. En l’actuació celebrada a la plaça Major, els bisbalencs van apostar enguany pel 4 de 7, que van haver de desmuntar en dos intents. Sí van assolir en tercera ronda la torre de 6, que ja havien estrenat la vigília en la festa del barri de la Plaça (on van fer també el 3 de 6 i el 4 de 6). En quarta ronda, el consolidat 3 de 6 amb agulla també el van haver de desmuntar i van acabar amb pilar de 4. Una jornada, doncs, per oblidar.

 

Els Nois de la Torre van aixecar el 3 de 7, la torre de 6 i el 4 de 6 amb agulla.

FER UN COMENTARI