Primeres actuacions de verds i Xicots, la Jove troba local d’assaig i els Minyons viatjaran a Algemesí

0
334

Som a primers de març i les colles castelleres comencen a escalfar motors de cara a una temporada 2022 que esperen que sigui la de la recuperació de la normalitat.

Els Xicots de Vilafranca van engegar diumenge la temporada 2022 amb la ja tradicional diada de dones castelleres, coincidint amb el Dia de la Dona, a la plaça Milà i Fontanals. Les Xicotes hi van descarregar tres castells de sis (3 de 6, 4 de 6 i 3 de 6 amb agulla) i pilar de 4, de troncs i pom de dalt 100% femenins; també hi van actuar les Castelleres de Barcelona, i els va acompanyar a la diada el xef amb dues estrelles Michelin José Andrés, que va fer de jurat en el concurs de salses de la calçotada posterior a l’actuació.

A la tarda, els Xicots van celebrar a Cal Noi-Noi el 7è Homenatge Heroïnes Anònimes Carme Alomà, que en aquesta ocasió reconeixia la tasca de la metgessa Àngels Cererols al capdavant de l’associació Llambrusca-Alzheimer Penedès.

3 de 7 amb agulla dels Castellers de Vilafranca.

També els Castellers de Vilafranca van fer diumenge a Puigdàlber la primera actuació completa de l’any (ja havien plantat els primers castells a les Decennals de Valls), en la inauguració de la primera fase de les obres de la zona esportiva. Hi van descarregar quatre castells de set (4 de 7, 3 de 7, 4 de 7 amb agulla i 3 de 7 amb agulla), el pilar de 5 i cinc pilars de 4.

La Jove de Vilafranca, per la seva part, va començar el 25 de febrer els assajos de la temporada 2022 i ho va fer al Budokan Penedès, ubicat al carrer de Sant Julià. Els de blau cel han arribat a un acord amb l’entitat per poder-hi fer dos assajos setmanals durant els propers mesos. Els objectius per aquest 2022 són recuperar l’activitat habitual prepandèmica i recuperar els castells de set el més aviat possible. Confien que disposar d’un local fix els faci augmentar la massa social.

Local d’assaig de la Jove.

I el 19 de febrer els Minyons de l’Arboç van fer l’assemblea anual de 2022 amb la presència d’una quarantena de persones, al renovat local de la colla. El cap de colla, Joan Inglada, va preveu que aquest any, que celebraran el vintè aniversari de la tercera etapa de la colla, podran tornar a les places. Ja tenen confirmades una vintena d’actuacions, com la Gornal (fa 14 anys que no hi actuen) o la diada amb la Vella de Valls, la Jove de Sitges i la Jove de Vilafranca. També hi ha prevista la sortida d’un cap de setmana a Algemesí. La primera actuació de l’any serà el 2 d’abril a Vilanova.

FER UN COMENTARI