La secció sindical de la CGT i Bergé Logística, l’empresa subcontractada per dur a terme les tasques de logística de la cristalera Saint-Gobain, van arribar ahir dijous a un principi d’acord per evitar la vaga indefinida que havia de començar dilluns. Una vaga a què estaven convocats els 45 treballadors de l’empresa, l’aturada dels quals hagués paralitzat l’activitat de tota la planta.

Segons fons sindicals, l’empresa s’ha compromès a reconèixer el deute pendent als treballadors en concepte de plusos de nocturnitat i de salaris (a les noves contractacions se’ls aplicava un sou inferior al salari mínim acordat). També s’ha compromès, a partir de l’1 de novembre, a passar a indefinits una serie de contractes que el sindicat considerava “en frau de llei”, així com resoldre càrregues laborals desmesurades en dues de les línies, dotant un treballador més a cada una. El reconeixement de la CGT com a secció sindical i un augment del temps de descans (es passa de 15 a 20 minuts), són altres dels compromisos adquirits per part de l’empresa.

Un dels punts que han quedat sobre la taula són els plusos salarials dels torns de diumenge i festius, fins ara inexistents. Ambdues parts s’han compromès arribar a un acord abans del 15 de gener i a començar a pagar aquests plusos a partir de l’1 de gener amb caràcter retroactiu.

La vaga convocada per dilluns de moment  s’ha ajornat en vistes de què decideixen els treballadors en les dues assemblees convocades dimecres (matí i tarda). Si accepten les noves condicions proposades per l’empresa es desconvocarà. Si no, es tirarà endavant.

FER UN COMENTARI