L’Associació Amics de l’orgue del Vendrell ja ha presentat la programació per a la temporada 2017. Una programació que, una vegada més, vol reivindicar l’orgue com una joia del barroc i com un gran atractiu per al turisme cultural.

Enguany es vol posar en valor la figura de Benvingut Socias, un gran músic que en la seva època va quedar eclipsat per Pau Casals. Per donar a conèixer la importància d’aquest vendrellenc il·lustre, es convoca el primer Concurs de composició Benvingut Socias (obert a tothom que escrigui peces per a gralla i orgue) i també es farà una exposició a la sala La Fusteria. Per tal de poder tenir el màxim d’informació documental i gràfica d’aquest gran compositor, es fa una crida a tothom que pugui tenir documentació i fotografies perquè ho porti a l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès.

Aquesta és la principal novetat de la programació que, entre març i desembre, inclourà un total de set actuacions i una conferència. En destaquen el concert comentat Phenomena Orgue. Els fenòmens meteorològics a través de l’orgue, de la mà de l’organista Juan de la Rubia i el meteoròleg Alfred Rodríguez Picó, el pròxim 7 d’abril, i les actuacions 130 anys del llibre Oracions de Santiago Rusiñol (2 de juny), el so de les castanyoles embolcallen l’orgue (15 de setembre) i Laudate in choro et organo (17 de novembre), un concert de música sacra per a cor i orgue. Prèviament, el 29 de març, tindrà lloc la conferència Els grans desastres de la música clàssica, a càrrec del compositor Jordi Domènech.

FER UN COMENTARI