Projecte per traslladar el Centre Excursionista del Penedès a l’antiga bolera, fer-hi rocòdrom i gimnàs

0
1734

El Centre Excursionista del Penedès (CEP) ha convocat una assemblea extraordinària de socis i sòcies de l’entitat divendres que ve, 14 de juny, a la sala Mossèn Vinyeta, per sotmetre a votació el projecte de dotar l’entitat d’una nova seu social, a l’antiga bolera de Vilafranca, al carrer Pere el Gran.

Sobre la taula, els socis del CEP hi tindran dues propostes, que en tots dos casos volen donar una orientació a una entitat amb 45 anys d’història, en el sentit de disposar d’un equipament més gran, amb més espais per a múltiples funcions, que alhora donin major visibilitat a la vila que la que actualment tenen al carrer Pare Martí Grivé (on disposen de 80 m2 en despatxos, sales i magatzem, repartits en dos nivells), que és poc transitat; que afavoreixi el relleu generacional de socis i sòcies de l’entitat; i que guanyi en vida social, actualment molt escassa, d’acord amb la massa social que té l’entitat, que ronda les 1.200 persones.

El nou emplaçament permetria al CEP disposar, per exemple, d’una estructura d’escalada accessible a tothom, que ajudaria a revitalitzar l’entitat que cada any organitza amb èxit la Marxa de Resistència 7 Cims (enguany va ser el 5 de maig). També s’hi podrien fer projeccions, col·loquis o guardar-hi el material que ha anat adquirint al llarg dels anys.

El projecte explica que les modalitats esportives clàssiques com l’excursionisme, l’alpinisme o l’escalada clàssica, que antany aglutinaven la majoria de socis, han anat donant pas a noves modalitats com les curses de muntanya, l’esquí de muntanya, l’escalada esportiva i en bloc, que són practicades pels socis més joves, que ja no senten una vinculació directa amb el CEP i que sovint limiten la seva relació a la tramitació de la llicència administrativa. Tot això, el CEP ho vol revertir.

El CEP confia especialment en disposar d’una estructura d’escalada fixa, oberta a tothom, com la que hi havia hagut al pavelló Firaví, on poder-se iniciar, progressar i perfeccionar la seva pràctica, a cobert. Per fer-ho possible, el CEP contempla comprar el local de l’antiga bolera i remodelar-lo a fons, amb aïllaments tèrmics i acústics al sostre, i dividir el local en dos espais: un amb una sala diàfana d’uns 140 m2 on poder fer reunions, assemblees, projeccions, lloguer de material, biblioteca, coral, celebracions, etc.; i un segon espai, esportiu, on hi haurà el rocòdrom de 350 m2 (que podria ser utilitzable per fins a un centenar d’escaladors alhora i tindria unes 3.500 preses d’escalada), un espai d’activitat física amb bicicletes estàtiques, peses, zona d’estiraments… i també espai per a reparació i posada a punt de piolets, grampons, bicicletes, raquetes, esquís… vestidors i dutxes. El projecte està valorat en 550.000 euros.

La transcendental assemblea del Centre Excursionista del Penedès serà a les 8 del vespre en primera convocatòria i a 2/4 de 9 en segona.

FER UN COMENTARI