El Govern a l’exili proposa la Creu de Sant Jordi per la vilanovina Leonora Milà

0
1103
Leonora Milà en en el seu darrer concert l'octubre de 2016.

També vol concedir aquest guardó al Casal La Principal de Vilafranca i a les societats La Cumprativa i El Centre, ambdues de Llorenç

L’anomenat Govern a l’exili, encapçalat per Carles Puigdemont, ha emès un comunicat des de Brussel·les en què considera necessari mantenir el reconeixement de la Creu de Sant Jordi, malgrat que l’acte de lliurament d’aquest 2018 va ser ajornat per l’absència de govern a Catalunya. Així, ha proposat atorgar aquesta distinció a 18 persones i 18 entitats que han destacat per la promoció i cura de la identitat de Catalunya en el pla cívic i cultural.

A una gran trajectòria artística

La pianista i compositora vilanovina Leonora Milà és una de les 18 personalitats proposades. Filla de Josep Milà, un destacat violoncel·lista de l’Orquestra Pau Casals, va iniciar la seva carrera internacional amb només 12 anys, quan va actuar a la BBC de Londres interpretant peces per a piano d’Enric Granados i Manuel de Falla. Llargues gires per Europa, Estats Units i Àsia l’han portat a ser la primera artista de l’estat que actua a la República Popular de la Xina (1979), i en ser també la primera compositora que estrena  un ballet a Sant Petersburg.

D’entre l’extensa obra escrita, formada per més de 100 partitures, destaquen els seus quatre concerts per a piano i orquestra, l’exitós CD d’havaneres per a piano, les cançons per a veu i piano basades en textos de poetes com J.W. Goethe, Salvador Espriu i Joan Maragall, i dos ballets breus titulats Pintor Lee i Drame a trois, gravats per la Sant Petersburg State Symphony Orchestra of Mussorgsky Theatre.

Tres entitats penedesenques

En l’àmbit de les entitats, també s’ha proposat atorgar el guardó a tres societats centenàries del Penedès.  Es tracta del Casal Societat La Principal de Vilafranca, la  Societat Cultural i Recreativa La Cumprativa i la Societat Recreativa El Centre, ambdues de Llorenç. En tots tres casos, s’ha volgut reconèixer la tasca duta a terme al llarg de la seva trajectòria en favor de la promoció de la cultura del país i del treball per la societat.

FER UN COMENTARI