El Conseller de Territori, Josep Rull, anuncia que la Generalitat treballarà en una proposta per ampliar els Rodalies de Tarragona fins a Vilafranca

Divendres el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, va estar a Vilafranca per tractar diferents aspectes relacionats amb infraestructures i mobilitat que afecten la vila. En la reunió de treball es van tractar diverses qüestions com ara la possible estació de regionals, l’intercanviador, el cobriment de la via, la remodelació de l’estació de tren i l’afectació que pot tenir sobre el carrer Comerç, el corredor del Mediterrani i les deficiències en el servei de Rodalies.

Tant el conseller com l’alcalde van coincidir en assenyalar que el fet que a l’estat espanyol encara no hi hagi govern dificulta més encara les relacions amb el Ministeri i amb Adif “No trobem interlocutor. Si abans era difícil que es posessin al telèfon, imagineu ara” va explicar l’alcalde, Pere Regull. Aquesta manca de comunicació i compromís per part de Madrid fa que tot el que afecta el pas del tren per la vila sigui provisional: no hi ha compromís per acabar de cobrir els 200 metres de via fins al pont de Moja, no es concreta la proposta de remodelació de l’estació de Renfe i de la qual en depèn la urbanització del seu entorn i la del carrer Comerç, la connectivitat ferroviària amb Barcelona i Tarragona no millora, etc.

El conseller Rull va avalar la postura de l’Ajuntament de Vilafranca davant d’Adif de no pagar res fins que no hi hagi un compromís ferm i concret sobre el cobriment dels 200 m de via, “es tracta d’una proposta garantista, podria arribar a ser insensat que l’Ajuntament transferís els recursos a Adif sense tenir cap compromís”.

Per la seva banda, l’alcalde va posar de relleu l’acord entre Vilafranca, Tarragona i Reus per demanar l’intercanviador a la Granada i que facilitaria la connexió amb Barcelona i Tarragona, malgrat que va reconèixer que “el Ministeri no ha mogut fitxa”. En aquest sentit, Rull va anunciar la intenció de la Generalitat de treballar en una proposta per millorar la freqüència i la connectivitat del servei ferroviari entre Vilafranca i Tarragona, que passaria per estendre el servei de Rodalies de Tarragona fins al Penedès.

Pas del corredor del Mediterrani
L’alcalde de Vilafranca va formar part de la comitiva que, encapçalada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i els consellers de Territori i d’Indústria, aquest dilluns van traslladar-se fins a València per reunir-se amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig amb l’objectiu de fer front comú per reclamar el corredor mediterrani.

Justament, aquest corredor passarà per Vilafranca i malgrat que encara no hi ha cap proposta en ferm, l’alcalde de Vilafranca vol participar en primera persona de totes les reunions que es facin ja que, segons va explicar, “hem de veure com ens afectarà i vetllar perquè no en sortim perjudicats. El corredor del Mediterrani pot significar un munt d’oportunitats d’obertura de la nostra ciutat”.

FER UN COMENTARI