Prova pilot contra el despoblament rural a Bonastre i Masllorenç, amb fibra òptica d’alta capacitat

0
413

La Diputació de Tarragona injectarà 7,6 milions d’euros en diferents accions per combatre el despoblament rural que pateixen molts municipis de la província. Un d’aquests projectes és la creació d’una xarxa d’escoles rurals que s’estrenarà en forma de projecte pilot a les escoles de Masllorenç i Bonastre.

Els projectes d’especialització i competitivitat territorial (PECT) que va presentar dimarts la Diputació posen el focus en la millora de les carreteres, els productes agraris, la vida de la gent gran i, com en el cas del Baix Penedès, en les escoles. Tal com diu la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, la intenció és generar “les escoles rurals del futur”. Els PECT estan cofinançats pels fons europeus Feder i la implicació de diversos agents públics i privats de la demarcació. En total es plantegen una catorzena d’actuacions, amb una execució de dos a tres anys.

Al Baix Penedès, la Diputació destinarà un total d’1.167.000 euros al disseny i la construcció de la infraestructura de fibra òptica d’alta capacitat que doni servei a la nova xarxa d’escoles rurals que es posarà en marxa a la ZER Els Ceps, que comparteixen els municipis de Bonastre i Masllorenç a través de les escoles l’Estel i Berenguer de Montoliu. D’aquests diners també se’n destinarà una part per a l’anàlisi dels elements de ciberseguretat imprescindibles per a la correcta utilització d’aquesta infraestructura.

Aquesta partida que es destinarà a la comarca s’engloba dins del PECT “Pobles vius i actius. Territori equilibrat i innovador”, que vol lluitar contra el despoblament de les àrees rurals a través de dos àmbits d’actuació: la innovació social i l’especialització intel·ligent. D’una banda, s’aplica la tecnologia a l’escola rural i a la cura de la gent gran per millorar la qualitat de vida als pobles. I de l’altra, es posa el focus en el sector vitivinícola, l’agroalimentari i els productes locals per a la seva especialització i competitivitat.

FER UN COMENTARI