Prova pilot de contenidors intel·ligents a tres barris dels Monjos

0
469
David Martínez (tècnic de la Mancomunitat), Jordi Bosch (vicepresident), Imma Ferret (alcaldessa) i Manel Alpuente (regidor).

La Mancomunitat Penedès Garraf vol implantar un nou sistema de recollida de residus a tots els municipis de l’Alt Penedès i Garraf, per tal de complir amb les directives europees que eleven les exigències de reciclatge. Conscients que l’actual sistema de contenidors no donar per a més, a partir del 3 de març començarà una prova pilot de contenidors intel·ligents en tres barris dels Monjos. L’assaig durarà mig any, fins al 31 de juliol; se’n trauran conclusions, i es proposarà a la resta d’ajuntaments el nou sistema a partir de 2022.

Orgànica, envasos i rebuig

Els contenidors de vidre i de paper/cartró seguiran funcionant com fins ara, però els altres tres (orgànica, plàstics i inorgànica) tindran un tancament que només permetrà obrir-los amb una targeta magnètica personalitzada de cada persona usuària. Els d’orgànica i d’envasos s’obriran els set dies de la setmana, les 24 hores del dia, mentre que el rebuig només es podrà llençar els dimecres i diumenges.

La prova pilot es farà en tres barris dels Monjos amb una tipologia d’habitatge diferent, per poder valorar com funciona en cada cas: a Mas Catarro (zona de blocs de pisos i cases properes), a Cal Rubió (sense blocs, amb pocs habitants) i entre el passeig Fluvial i l’Av. Cal Rubió (cases unifamiliars, edificis de planta baixa i dos pisos, comerços, tallers, bars i zona esportiva). Als tres barris s’hi farà una campanya informativa i s’explicarà casa per casa el funcionament dels contenidors. També es faran inspeccions als contenidors (que es podran obrir a mà i amb un pedal) per comprovar que se’n faci un bon ús.

FER UN COMENTARI