Prova pilot de contenidors intel·ligents al sector de Sitges-Carç, de Ribes

0
775
Jordi Bosch, vicepresident de la Mancomunitat, i Abigail Garrido, alcaldessa de Sant Pere de Ribes

Un total de 366 habitatges (775 habitants) i 59 establiments comercials del sector Sitges-Carç, al nucli de Ribes, participaran en la prova pilot durant cinc mesos del nou model de contenidors intel·ligents que s’obren amb targeta i app mòbil. L’experiència, iniciada per la Mancomunitat Penedès-Garraf i l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, permetrà obtenir una radiografia sobre les tipologies poblacionals que es corresponen al conjunt del municipi de cara a la futura implantació del sistema a tot Sant Pere de Ribes; talment com també es fa a Santa Margarida i els Monjos.

A Sant Pere de Ribes es generen 55.000 quilos diaris de deixalles i l’objectiu és reduir el rebuig i augmentar la recollida de l’orgànica. Actualment el 35% del pes de la brossa és orgànica que es llença al contenidor de rebuig. De fet, el 49,52% de les escombraries del municipi s’aboquen al contenidor d’inorgànica, sense separar.

Els nous contenidors d’orgànica i inorgànica estaran en funcionament a partir del 6 de maig. Els podran obrir només mitjançant una targeta magnètica o una aplicació mòbil. Prèviament es farà una campanya d’informació i sensibilització personalitzada als participants. Del 22 de març al 9 d’abril es lliuraran dues targetes magnètiques a cada llar i establiment, i del 29 de març al 9 d’abril s’habilitarà a la cantonada dels carrers del Carç i de Sitges un punt informatiu. Quan es canviïn els contenidors, agents cívics estaran a peu de carrer per resoldre dubtes a la ciutadania. Els contenidors intel·ligents s’ubicaran en tres punts entre el carrer de Sitges i el tram nord del carrer del Carç. Els d’orgànica s’obriran (amb la targeta magnètica) cada dia i els de rebuig, només els dimecres i diumenges.

FER UN COMENTARI