Coincidint amb l’inici del procés participatiu del Pla Territorial del Penedès (PTP), la plataforma Provegueria Penedès organitza per al pròxim 3 de novembre un acte públic obert a tota la ciutadania per debatre al voltant d’alguns dels aspectes que planteja el Pla. L’acte serà al Vinseum i té per objectiu despertar l’interès i estimular el debat de la ciutadania al voltant del PTP: “el que es debat ara és un document obert que no incorpora encara cap normativa ni propostes tancades. És l’hora de participar, abans no s’aprovi el document definitiu”, anunciava Fèlix Simon, president de Provegueria, a la vegada que animava a entitats, col·lectius i ciutadania tota a participar.

D’aquesta manera, el 3 de novembre a les set de la tarda l’Auditori del Vinseum acollirà “Fem la vegueria Penedès, al servei de les persones”. La primera part de l’acte girarà al voltant de la Declaració de la PVP en l’actual procés participatiu del Pla Territorial del Penedès i s’obrirà un debat, moderat per Jordi Cuyàs,  sobre diferents aspectes que es plantegen al pla com: espais oberts (Pep Solé), assentaments (Cisco Ortega), model econòmic i productiu (Isabel Vidal) i mobilitat (Pau Batlle). La segona part de la jornada se centrarà en el model productiu que es vol pel Penedès i hi participaran Joan Domènech  (president de la Unió Empresarial de l’Anoia), Neus Lloveras (presidenta de la Federació Empresarial del Gran Penedès), Joan Huguet (president de la DO Penedès), Ramon Giró (president de la Cambra de Comerç de l’Alt Penedès), Josep M. Romero (CCOO) i Francesc Rica (UGT), amb la periodista Cati Morell com a moderadora.

Per participar en l’acte cal inscripció prèvia a través del correu electrònic info@vegueriapropia.org.

Pel 7 de novembre, sempre que les mesures de seguretat ho permetin, Provegueria Penedès organitzarà un nou acte. Serà un debat sobre els espais oberts i sobre la mobilitat.

El “somni” de la PVP

La intenció de Provegueria és que amb aquests dos actes es capti l’opinió de la ciutadania i es doti de contingut el Pla Territorial, “un pla que s’està fent des del departament de Territori i en contacte només amb els quatre Consells Comarcals. Ara és l’hora que la societat hi digui la seva”, explicava Pep Solé.  Des de la plataforma denuncien, una vegada més, la “manca de diligència requerida als polítics” per desplegar la vegueria i anuncien un nou repte que es plantegen: “Hem tingut un somni: que la nostra vegueria sigui inscrita com a paisatge cultural a la Llista del Patrimoni Mundial de la Unesco. El projecte de vestir la candidatura marcaria la pauta dels pilars bàsics que han de fonamentar el model propi de desenvolupament socioeconòmic per a la vegueria Penedès”, explicaven.

I mentre treballen en assumir aquest nou repte, els membres de Provegueria anuncien que dilluns vinent es trobaran virtualment amb el conseller de Territori, Damià Calvet, i amb el secretari de Planejament, Agustí Serra per transmetre’ls part de les propostes que es treballaran en la sessió de debat del dia 3 de novembre.

FER UN COMENTARI