Puigdemont presideix els Premis Nit de l’Empresa

0
2258

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va presidir dijous l’acte de lliurament de premis de la Nit de l’Empresa, que convocava per primer cop la Federació Empresarial del Gran Penedès, després de la fusió de les dues patronals existents. Va ser a la finca Son Solers, de Sant Pere de Ribes, amb l’assistència de més de 600 empresaris i directius de la vegueria Penedès. També hi van ser presents el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, o el president de la Federació, Martí Sistené, entre altres autoritats.

 

Puigdemont va demanar als assistents “coratge davant dels canvis, desafiaments i incerteses per poder lluitar també contra la resignació i el conformisme” i va alertar que “continuen intactes les amenaces” que arriben de l’Estat, per “la baixa inversió a Catalunya, la baixa inversió de les inversions pressupostades, l’incompliment de les promeses d’inversió, el retard escandalós del corredor del Mediterrani o l’incomprensible preu de l’energia” que han de costejar les empreses de Catalunya. Mancances i dèficits que al seu entendre només se solucionen tenint “les eines d’un Estat”.

 

El llistat de premis atorgats és generós: el Gran Premi FEGP – Empresa de l’Any 2017 al Gran Penedès va ser per a La Granja Foods (Olèrdola); Descoberta (Banyeres) i Instatec (Vilafranca) es van endur el Premi FEGP 2017 en l’àmbit de la Innovació, mentre que Patates Piqué (Vilanova) va rebre el de Comunicació, la vilanovina Fundació Privada Formació i Treball es va fer amb el del Compromís Social, Manel Rueda i Olivé Rueda (Vilanova) el de Cultura d’Empresa, La Balança (Vilafranca) el d’Iniciativa de Nova Creació, La Carretera del Vi el de promoció de l’Enoturisme en l’àmbit de la sostenibilitat, Albet i Noya (Sant Pau d’Ordal) el d’Enoturisme, Bardinet (Gelida) el d’Internacionalització, Ramaderia Farràs (Sant Llorenç d’Hortons) el de Medi Ambient, Autocam (Vilafranca) al Comerç més dinàmic, Serveis Mèdics Penedès (Vilafranca) al Servei més dinàmic; els Premis FEGP 2017 a la Prevenció de Riscos van ser per a Cafès Novell (Accidentabilitat 0), Dekra Empleo ETT (Millor iniciativa preventiva) i Cevipe (Millor evolució preventiva); Xavier Laffitte Fontana, de Constructora MX10 (Vilanova) va rebre Premi Jove Emprenedor 2017; i el Premi Dona Estela Emprenedora 2017 va ser per a Maria Esteban, de Metre Quadrat (Sant Sadurní).

Al llarg de la nit també es van lliurar els reconeixements a cinc empreses que han complert aniversaris rodons: Bodegues Pinord, pel seu 75è aniversari; Cales de Pachs i Construccions F. Munné, pels respectius 50ns aniversaris; i que hagin complert 25 anys, Codmar, Escola d’Hostaleria de l’Institut Joan R. Benaprès de Sitges, Hotel Melià Sitges, Instal·lacions Requejo, Jocs Recreatius del Penedès, Mercè Pastissers, Servihostel ETT i TankFoods.

FER UN COMENTARI