Tot a punt per una nova edició de la Xatonada Popular del Vendrell

0
1022
240 nens i nenes han participat en els cursests per aprendre a fer xató.

La Rambla acollirà diumenge una nova edició de la Xatonada del Vendrell, la més popular de les festes a l’entorn d’aquest plat que es fan al Penedès. La jornada, en el marc de la qual es preveuen repartir unes 1.500 degustacions, comptarà amb la presència d’un dels xefs insígnies de la gastronomia creativa del país, el dues estrelles Michelin Oriol Castro, que farà gala de la seva condició d’ambaixador de la Ruta del Xató oferint un showcooking.

Aquest serà un dels principals al·licients de la festa junt amb el Concurs de Mestres Xatonaires, un dels actes que més expectativa genera cada any. En la seva 32ª edició, hi prendran part una cinquantena de participants que demostraran les seves habilitats amb el morter. Completaran la jornada la 31 Exhibició de Xatonaires Infantils i la 25a Fira de productes alimentaris naturals i artesanals. Prèviament, dissabte, per començar a escalfar motors, ja s’organitzaran algunes activitats prèvies, com una masterclass o un taller d’experimentació per elaborar coca rústica de xató. Totes elles adreçades al públic infantil.

De generació en generació
Al llarg d’aquesta setmana, com ja és habitual, més de 200 nens i nenes i prop de 70 adults han participat en els cursets per aprendre a fer xató. “Aquest és un dels trets diferencials del Vendrell”, recordava dilluns el regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez, que destacava la importància dels cursets adreçats als més petits, que permeten garantir la perdurabilitat d’un dels plats més tradicionals de la cuina penedesenca.

Impartits per membres de l’Associació Gastronòmica de la Universitat del Xató de Catalunya, els infants no només aprenen a fer xató sinó que també reben coneixements sobre els productes de la terra que formen part de la recepta.

FER UN COMENTARI