Punts lila els cinc dies de la festa major de Vilafranca

0
539

L’Ajuntament de Vilafranca, a través de la regidoria d’Igualtat, ha presentat la campanya de sensibilització i prevenció d’agressions sexistes i LGTBIfòbiques durant la festa major. Del 28 d’agost a l’1 de setembre s’instal·larà un punt lila itinerant, segons la ubicació dels actes de nit, que comptarà amb quatre persones per atendre persones usuàries: dues de fixes al punt lila i dues que es mouran per la zona, que aniran identificades amb una samarreta i un braçalet de la campanya.

Com a novetat, aquest any es realitzen unes sessions formatives a diferents col·lectius de la festa, com a mesura de suport a les tasques de sensibilització i resposta dels agents lila. Concretament, es formaran responsables de les barres de la festa major que gestiona el quintet administrador i a membres dels balls i colles castelleres.

Els punts lila seran a la rambla de Sant Francesc les nits del 28 i 30 d’agost i 1 de setembre de 2/4 d’1 a 2/4 de 5 de la matinada, i les nits del 29 i 31 d’agost de 2/4 d’1 a 6 de la matinada a la zona esportiva municipal. D’altra banda, hi ha un telèfon lila d’atenció actiu les 24 hores del dia (664 848 133).

Finalment, als carrers propers a la celebració dels actes festius es reforçarà la comunicació de prevenció amb la col·locació de 240 banderoles amb missatges contra les agressions sexistes i LGTBIfòbiques.

FER UN COMENTARI