Quart Campus Joan Amades, tercera Quintinada, segon any de castells

0
1836
Castellers, Sant Quintí, Campus Joan Amades
Sergi Garcia (regidora de Cultura de Sant Quintí), Pol Pagès (alcalde), Toni Bach (cap de colla dels verds) i Joan Badell (president)

Aquest cap de setmana, especialment dissabte, Sant Quintí viurà un dels seus punts àlgids del calendari festiu amb la celebració per quart any consecutiu del Campus de Cultura Popular i Tradicional del Penedès, que inclou la tercera edició de la Quintinada i la segona diada castellera.

El campus, ja desvestit de la vessant formativa, vol resumir en tres dies el que és la cultura popular i tradicional del país: castells, bon menjar, folklore i música. Arrencarà divendres a la tarda amb jocs infantils a l’escola. Dissabte al matí hi haurà un taller de glosa i música al carrer, i a partir de la tarda serà quan s’hi concentrarà més gent, primer amb la diada castellera i després amb la Quintinada. Pel que fa als castells, els Castellers de Vilafranca no hi portaran enguany la torre de 9 però sí els dos castells de nou bàsics i hi estrenaran un castell de vuit de gamma alta, que serà el 5 de 8 o bé el 4 de 8 amb agulla. També hi actuaran els Castellers de Berga.

Triple Quintinada
En acabar els castells començarà la Quintinada folklòrica, una cercavila que portarà els balls populars locals fins a la plaça Pallissa Roja, on hi haurà la Quintinada gastronòmica: 13 carpes oferiran vins, caves, postres i plats elaborats pels restaurants locals amb les receptes que la Fundació Alícia ha recuperat, en base al Costumari de Joan Amades. Totes les parades tindran almenys una recepta tradicional, i enguany es passa de les mil racions servides l’any passat, que van fer curt, a 3.200. I en acabar les menges, Quintinada musical amb el grup El Pont d’Arcalís.

Per l’endemà diumenge al migdia ja només quedarà un espectacle de titelles, en què s’hi explicarà la vida de Ramon Llull amb ulls d’infant.

FER UN COMENTARI