Quart intent de construcció d’una prefectura nova per a la Policia Local de Vilanova

0
1578

L’equip de govern de CiU-ERC té intenció de portar al Ple del mes de gener la licitació (conjuntament amb el local de joves) de la nova prefectura de la Policia Local de Vilanova, el projecte de la qual ja ha estat aprovat per la Junta de Govern Local. Si es compleixen els terminis previstos, les obres començaran cap al mes de maig i entraria en servei cap al mes de juny de 2020.

Aquesta serà la quarta temptativa de l’Ajuntament de millorar la seu de la Policia Local, que des de 1993, és a dir, fa 25 anys, ocupa “provisionalment” un edifici de 1960 que havia estat una llar d’infants i que no té les condicions mínimes necessàries per donar un servei a l’alçada del segle XXI. El primer projecte de remodelació de l’edifici actual data de l’any 2000; el segon és de 2007, coincidint amb el desplegament al Garraf dels Mossos d’Esquadra; i el tercer intent fallit de millorar les dependències policials és de 2009, però la crisi ho va deixar en no res. L’actual projecte estarà dimensionat per a una ciutat de 100.000 habitants.

La caserna policial nova s’ubicarà, si tira endavant, en un solar amb pendent al costat de la masia d’en Dimas, a la sortida de Vilanova per l’avinguda de Cubelles. Ocuparà una parcel·la de 7.200 m2, dels quals se’n construiran 3.100. L’edifici disposarà d’una planta soterrada amb accés directe des de la carretera, amb un aparcament amb capacitat per a vint vehicles i 18 motos del cos, sala de tir (de manera que no calgui desplaçar-se a Mollet per fer les pràctiques, i fins i tot es pugui cedir a altres cossos policials) i tres cel·les per a detinguts. Als baixos hi haurà les sales d’atenció ciutadana, de formacions, de reunions, despatxos i un espai per al voluntariat de protecció civil; i el primer pis es destinarà íntegrament a funcions internes del cos (despatxos de comandaments, sala de reunions, menjador, etc.). També s’hi ubicarà el dipòsit de la grua, l’edifici disposarà de plaques solars i en una fase posterior es preveu també construir un circuit de seguretat vial dins del recinte, per a la formació d’escolars de primària.

El cap de la Policia, Dionís Ginés, afirma que l’edifici “estarà dimensionat per una plantilla de 150-160 agents, folgadament” (actualment en són 110, però amb una edat mitjana elevada, fet que farà necessari ampliar-la en deu places al 2020).

La regidora de Seguretat, Glòria García, destaca sobretot que el nou edifici permetrà “millorar l’atenció ciutadana”. Antonio Mateos, responsable de la unitat de violència de gènere, diu que “no pot ser que es faci l’atenció a una persona per violència de gènere i que per la mateixa porta entri el detingut; cal un tracte diferenciat” que ara no poden donar.

FER UN COMENTARI