Queviures pels bancs d’aliments, la nova taxa pels paradistes al Mercat de la Papiola

0
1274
El "Mercadillo la Papiola" torna a obrir aquest dissabte. // BOX ISLAND

A la Papiola, a Albinyana (Baix Penedès) s’hi fa un mercat els caps de setmana que es va veure forçat a tancar les portes els dissabtes a partir de les resticcions de la pandèmia. Aquest dissabte dia 27, però, el mercat de la Papiola reprendrà la seva activitat normal amb una particularitat afegida: els paradistes que hi vulguin participar no pagaran les seves taxes d’ocupació de l’espai amb diners, sinó que ho faran aportant aliments.

Aquesta iniciativa sorgeix per part de David Machuca, propietari del recinte (Box Island), que ha vist com, a causa de les repercussions de la pandèmia, cada vegada més gent ha de recórrer als ajuts dels bancs d’aliments i de les entitats i organitzacions humanitàries. Machuca explicava a aquest mitjà que el mercat de la Papiola fa 25 anys que existeix, i que la iniciativa de fer un mercat que inclou productes de segona mà els dissabtes té molt d’èxit: “sol venir-hi molta gent i diversos paradistes, i ara que podem tornar-lo a fer esperem que puguem comptar amb moltes parades. Hem volgut implicar-nos en la situació de crisi actual i creiem que si en comptes de cobrar les taxes en destinem l’import als bancs d’aliments podrem ajudar la gent que més ho necessita”.

Machuca ha rebut el suport del Gremi d’encanteristes i marxants: Àngel Giménez, president de l’Agrupació Cultural Gitana del Penedès i representant del gremi, comentava a La Fura que esperen que la proposta es faci extensiva a altres mercats: “al mercat dels dissabtes de la Papiola els paradistes, en comptes de pagar un import per tenir la seva parada al recinte, destinaran aquests diners a adquirir menjar que pugui servir pel Banc d’Aliments del Vendrell. Creiem que és un projecte solidari necessari i esperem que altres mercats també s’hi vulguin sumar, perquè és una bona manera d’oferir espai als paradistes i alhora contribuir a ajudar les famílies que ho necessiten. En aquest cas, el mercat es relaciona amb la Creu Roja del Vendrell, que disposarà contenidors on els paradistes podran deixar tots els paquets i aliments”.

Aquesta iniciativa s’encetarà dissabte, i s’estima que es pugui allargar, com a mínim, mentre duri la pandèmia.

FER UN COMENTARI