Enguany la Sindicatura de Greuges de Vilafranca, la segona més antiga de Catalunya després de la de Lleida, fa 25 anys i per commemorar-ho ha organitzat tres actes que tindran lloc els dies 9 i 10 d’octubre. El Síndic de Greuges, Jaume Rafecas, ha explicat que a banda de celebrar l’efemèride, l’objectiu és donar a conèixer el servei a tota la ciutadania: “creiem que és important aprofitar l’aniversari per fer difusió de la Sindicatura”, ha explicat.

El dia 9 a dos quarts de vuit del vespre l’Auditori del Vinseum acollirà l’acte 4×4, una tertúlia sobre vivències i anècdotes al voltant de la Sindicatura; hi participaran els quatre alcaldes i quatre síndics de la Vila d’aquests darrers 25 anys: els alcaldes Joan Aguado, Marcel Esteve, Francisco Romero i Pere Regull i els síndics Lourdes Sànchez, Josep Bricollé, M. Glòria Valeri i Jaume Rafecas.

L’endemà al matí l’activitat es traslladarà a l’edifici de l’Enològica, en un acte adreçat exclusivament al Fòrum de Síndics, que agrupa una quarantena de síndics d’arreu del país. Serà un taller de formació al voltant d’aspectes relacionats amb la comunicació. A la tarda, després d’un dinar i una visita a les Caves Guilera, els síndics es traslladaran a l’Auditori del Vinseum, ara en un acte ja obert a tothom, on el Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, pronunciarà una conferència sobre “Reptes actuals pels Drets Humans a Catalunya”.

FER UN COMENTARI