ERC va celebrar dissabte, a la plaça de la Mediterrània de Vilanova, el seu acte central de campanya al Penedès. Un acte que va unir, per primer cop després de la seva sortida de la presó, a Carles Mundó i Raül Romeva, que van ser aclamats en més d’una ocasió pels més de 1.200 assistents. “ERC és la millor garantia per guanyar les eleccions i frenar el bloc del 155 format per PP, PSC i C’s”. Aquest va ser el missatge central de l’acte on es va exigir la llibertat dels polítics que continuen empresonats, entre els quals el cap de llista de la candidatura, Oriol Junqueras.

El número 3 de la llista per Barcelona, Raül Romeva, exclamava que “no hi ha prou presó, ni barrots, ni formigó per tancar tanta estima i amor a la gent. No ens podem posar al costat de qui pega i reprimeix. Hi ha moments a la vida que toca mullar-se”. El número 5, Carles Mundó, afirmava que “el 21D hem de guanyar per acabar amb el 155 que ha estat el Decret de Nova Planta del 2017”.

Van acompanyar als dos consellers cessats alguns dels candidats penedesencs d’ERC: la sadurninenca Rut Ribas, el quintinenc Antoni Castellà, la sitgetana Aurora Carbonell i el vilanoví Jordi Medina. Tampoc hi va faltar el diputat al Congrés Gabriel Rufián que va apel·lar a C’s en dir “si el normal és sortir d’un parlament per no condemnar el franquisme i condecorar els qui van carregar contra milers de persones el passat 1 d’octubre, estem orgullosos de ser anormals”. I encara va afegir que “al feixisme no se l’adorm, se’l condemna i se’l destrueix”, en una clara al·lusió a Podemos.

Gabriel Rufián al Vendrell
Precisament Gabriel Rufian va protagonitzar diumenge l’acte de campana al Vendrell, acompanyat de la regidora Eva Mata i de les joventuts d’ERC. El diputat al Congrés va recordar una per una totes les lleis aprovades al Parlament que han estat impugnades pel Tribunal Constitucional com la llei de la pobresa energètica, la renda garantida de ciutadania o l’impost a la banca i a les nuclears. “Fer la República significa això, fer lleis perquè la gent visqui millor”.

Més de 200 persones a Vilafranca
El mateix diumenge, més de 200 persones van deixar petit l’Auditori del Vinseum, en l’acte electoral d’ERC a la capital de l’Alt Penedès. La candidata comarcal Lluïsa Llop va demanar el vot massiu per ERC perquè “som la garantia de govern fort, la garantia de les polítiques socials, la garantia de lluitar contra la corrupció i la garantia que no farem passos enrere”. La van acompanyar el vilafranquí Pere Sàbat i el quintinenc Antoni Castellà.

FER UN COMENTARI