Raventós Codorníu, líder mundial en l’elaboració de cava ecològic

0
469
Diego Pinilla, director de cellers i operacions, i Sergio Fuster, CEO de Raventós Codorníu, a les vinyes de Sant Sadurní.

El grup Raventós Codorníu s’erigeix com el major elaborador de cava ecològic del món, ja que actualment comercialitza 4,77 milions d’ampolles de cava orgànic a l’any, és a dir, el 35% del mercat mundial. Aquest posicionament s’emmarca en el compromís de la cava sadurninenca amb la viticultura ecològica i el seu propòsit corporatiu de donar valor a la terra. L’objectiu que s’ha fixat és ser l’empresa global de vins sostenible amb major creixement l’any 2025.

Amb quinze cellers emblemàtics repartits entre Espanya, l’Argentina i Califòrnia, el grup treballa perquè la marca Codorníu sigui 100% ecològica el 2024, una fita ja aconseguida amb les seves marques de cava Parxet, Titiana i Raimat. Altres ensenyes amb vinya orgànica i en transició són Mont-Ferrant, Raventós d’Alella, Scala Dei, Poblet, Portal del Montsant, Legaris i Bodegas Bilbaínas.

Raventós Codorníu, amb 3.570 hectàrees de gestió de vinya ecològica, se situa com una de les firmes enològiques amb major superfície de vinya orgànica de l’Estat i la primera de Catalunya. D’aquestes 3.570 hectàrees, un 50% són ecològiques i l’altre 50% es troba en procés de transformació. L’any que ve ja preveu arribar al 88% de la superfície 100% orgànica. En tan sols un any, el percentatge de vinya lliure de fungicides, pesticides i d’herbicides químics ha crescut a Codorníu un 30%.

Sostenibilitat

Dins de l’aposta de Raventós Codorníu per la sostenibilitat, el grup s’ha adherit al Pacte Mundial de l’ONU i s’ha fixat l’objectiu que l’any 2030 el 50% de l’energia de generació pròpia que utilitza procedeixi de fonts renovables. Actualment, la companyia té tres plantes fotovoltaiques i una instal·lació de biomassa que cobreixen el 10% de les seves necessitats energètiques a l’Estat. Un altre repte és que l’any 2022 tota l’electricitat que compri a Espanya sigui de fonts renovables.

Així mateix, de cara al 2023 ha anunciat la millora del sistema de tractament d’aigües residuals per disminuir l’impacte de la petjada de carboni, amb l’objectiu que la generació de gasos d’efecte hivernacle en l’emmagatzematge d’aigües residuals previ al tractament sigui zero.

Finalment, el grup té previst comptar el 2030 amb una flota de vehicles d’empresa elèctrics o híbrids, i dotar de carregadors elèctrics les seves instal·lacions.

FER UN COMENTARI