Reconstrucció digital de la masia del Vilarenc de Calafell de fa vint segles

0
584

La museïtzació del jaciment romà del Vilarenc ja està en marxa i els primers resultats han estat una reconstrucció digital que mostra com era la vil·la romana calafellenca en la seva època d’esplendor, al segle I després de Crist, durant el regnat de l’emperador August. JR Casals, professional especialitzat en reconstruccions digitals del patrimoni històric, ha elaborat unes imatges digitals (en reproduïm una) a partir de la informació recollida pels arqueòlegs al llarg de molts anys.

Dels anys 80 ençà

La recerca contemporània en aquest jaciment va començar als anys 80 del segle XX i, segons explica l’arqueòleg Joan Santacana, “per fi hem pogut ajuntar totes les dades i ja tenim una imatge possible de com era el conjunt romà en època d’August”.

La intenció de l’Ajuntament de Calafell és instal·lar una estació museogràfica prop del jaciment amb informació bàsica. En formaran part les imatges de reconstrucció, així com dades de les diferents fases evolutives d’aquesta finca romana, des de la primera meitat del segle I abans de Crist fins al segle I. La informació també inclourà la història de les excavacions al Vilarenc, que es remunten al segle XIX: va ser la primera vil·la romana excavada a Catalunya, el 1883.

FER UN COMENTARI