Reivindicació de tancar al trànsit els accessos a l’escola Estalella de Vilafranca

0
1826

L’AMPA de l’escola Estalella, la seva directora Mònica Calaf i l’AVV del Centre reclamen que es tallin els accessos al trànsit al col·legi almenys a les hores d’entrada i sortida, pel perill que comporta per a la seguretat de la integritat física dels infants. En concret, demanen que s’impedeixi el pas de vehicles als carrers de la Font, Puigmoltó i a la plaça del Carme amb un sistema de pilones, a les 9 del matí, a 2/4 d’1 del migdia, a les 3 i a 2/4 de 5 de la tarda. De fet, a les 9 ja es col·loca una tanca al carrer Puigmoltó, durant deu minuts, com a prova pilot que es va començar a fer al maig de l’any passat. Ara, escola i AMPA, un cop transcorregut un any i mig i veient el seu bon funcionament, demanen que se n’ampliï l’horari ja, com a mesura de xoc, i que a mitjà termini es converteixi el carrer del Carme en una illa de vianants, entre el carrer de la Font i fins la porta de l’escola Sant Elies.

La directora de l’escola, Mònica Calaf, recorda que l’escola ja fa deu anys que reclama “una sortida més tranquil·la de l’escola, sense cotxes”, posant l’accent en l’accés pel carrer de la Font, que és plataforma única i per on surten els escolars més menuts (P3, P4 i P5).

Jordi Guilera, en representació de l’AMPA, manifesta que les famílies “estem molt preocupades pel desgavell” del carrer Puigmoltó, on hi passen vehicles i hi ha estacionaments cada dia sobre la plataforma única, deixant només un metre de pas per als 200 infants (i familiars) que hi passen. El carrer de la Font el veu encara “més perillós” perquè en surt l’alumnat d’infantil i hi passen vehicles comercials, furgonetes, camionetes… I al carrer del Carme hi és habitual l’escena de quatre carrils d’asfalt ocupats per cotxes. En aquest sentit, Josep M. Feliu, de l’AVV del Centre, considera que “no té sentit que els vianants hagin de passar en fila índia i els cotxes estiguin aparcats en triple fila” al carrer del Carme. Les entitats demanen a l’Ajuntament de Vilafranca que hi posi solució.

FER UN COMENTARI