Relleu al capdavant de Vilafranca en Comú: Montse Romagosa per Ramon Arnabat

0
311
Ramon Arnabat i Montse Romagosa.

L’assemblea de Vilafranca en Comú va aprovar dilluns el relleu de Ramon Arnabat com a regidor a l’Ajuntament de Vilafranca. El ple d’aquest dimarts serà l’últim d’Arnabat, després de sis anys, i li agafarà el testimoni la qui va ser número 2 de la candidatura i que al 2019 es va quedar a 50 vots d’entrar al Consistori: Montse Romagosa. De fet, és el seu relleu natural i s’ha estat gestant des de les eleccions de fa dos anys. Es fa efectiu, doncs, a mitjans de legislatura.

Arnabat ha recordat que “Vilafranca en Comú defensa que els càrrecs no són per eternitzar-se” i que “ens sembla” que és bo “agafar experiència i no començar de nou en unes eleccions”. Unes paraules que es poden interpretar en clau successòria, pensant en els comicis de 2023, per bé que el procés per triar cap de llista no començarà fins d’aquí a un any.

L’encara regidora va recordar que VeC va néixer com “una proposta municipalista i de confluència” que “no ha assolit el 100% dels objectius”. Quan es va presentar per primer cop, va manifestar que l’objectiu era fer una candidatua unitària de les esquerres treure majoria absoluta. Només s’hi va sumar ICV; no ho van fer ni el PSC, ni ERC, ni la CUP. VeC va treure dos regidors. Això va ser el 2015. Fa dos anys va baixar a un regidor, però era possible formar un govern d’esquerres. Arnabat admet que no aconseguir-ho és una “espineta clavada: ERC i el PSC van preferir pactar amb Junts”. Per contra, el regidor (que seguirà com a president de VeC) posa en relleu que VeC ha creat “una manera de fer diferent, sempre amb actitud dialogant amb l’equip de govern, no sempre correspost, i sempre fent propostes i contrapropostes”, com demostra el fet que hagi presentat una o dues mocions a cada plenari.

Montse Romagosa, la nova regidora a partir de novembre, ha acompanyat Arnabat en totes les compareixences públiques dels darrers tres anys. És salubrista, treballa al laboratori de l’Hospital Comarcal i serà la primera dona regidora de VeC i també l’única portaveu d’un grup municipal. Explica que les línies polítiques seran les mateixes i es fixa cinc prioritats: fer que l’habitatge sigui digne i assequible; una vila segura i transitable; tenir una nova biblioteca, “que fa vint anys que ens toca per número d’habitants i per ser capital de comarca, i quasi tots els pobles de la comarca ens han passat al davant”; fer de l’antic hospital de Sant Francesc una casa de les persones gransl, amb un model nou d’atenció; i la transició energètica a la vila.

FER UN COMENTARI