Relleu als administradors de l’ermita de Sant Pau de Vilafranca, 48 anys després

0
260

El diumenge 30 de gener tindrà lloc a l’entorn de l’ermita de Sant Pau un aplec que té una tradició de 600 anys, segons la documentació més antiga trobada, i que enguany viurà un acte molt especial com és l’homenatge a Joan Anton Sadurní, que des de feia 48 anys era administrador de l’ermita de Sant Pau. Administrador únic, ja que la resta d’administradors havien anat morint, i els últims anys comptava únicament amb el suport en tasques de tresoreria de Rosa M. Martorell.

Els seus substituts com a administradors de l’ermita seran els Amics de l’ermita de Sant Pau. Una comissió que neix sota l’empara de la Parròquia de Vilafranca, malgrat ser municipal tot l’espai de la muntanya de Sant Pau, i que inicialment compta amb una junta formada per Robert Ferrando, Miquel Sendra i Joaquim Bages. Al seu darrere, sense càrrec a la junta, hi ha mitja dotzena de persones més, i la seva intenció és que cada any es renovi un membre de la junta, a fi i efecte que no torni a donar-se el cas d’una persona exercint d’administrador durant 50 anys.

La motivació inicial de la nova junta era acabar amb l’amuntegament de cadires que hi havia dins l’ermita i un millor manteniment de l’espai. També s’ha encarregat ja de l’organització de l’Aplec de Sant Pau de 2022, en què s’hi farà la tradicional missa, el cant dels goigs a Sant Pau a càrrec de la coral Kandenit de Vilafranca, l’homenatge als antics administradors i l’actuació de l’esbart Rocasagna de Gelida, entre altres.

A més a més, els Amics de l’ermita ha acordat un conveni amb l’Ajuntament segons el qual farà una aportació econòmica anual per organitzar l’Aplec, mantenir l’ermita i fer-hi activitats. També crearà un arxiu de tot el que es faci al recinte. I els nous administradors de l’ermita no descarten impulsar activitats de turisme rural i enoturístiques que puguin tenir com a escenari la muntanya de Sant Pau.

FER UN COMENTARI