Renovació d’un quilòmetre de vorera del passeig marítim de Segur de Calafell

0
603

L’Ajuntament de Calafell començarà aquest mateix mes d’octubre les obres de reurbanització de la vorera de banda muntanya del passeig Marítim a Segur de Calafell, que han de resoldre els problemes històrics de conservació causats pel mal estat de les conduccions soterrànies d’aigua i clavegueram i pels arbres plantats. Afectaran un quilòmetre de vorera, tindrà un cost d’un milió d’euros i els treballs s’allargaran durant cinc mesos i mig, amb aturades per Nadal i per Setmana Santa.

En concret, el tram de vorera nova que es farà va entre els carrers Antonio Almanzor i Duero, és a dir, entre el port de Segur i el límit de terme amb Cunit, i es preveu que hi treballin dos equips simultanis, en illes de cases contigües. S’hi enderrocarà la vorera actual i totes les canalitzacions soterrades, que tenen moltes pèrdues i que provoquen enfonsaments de vorera, i es renovaran. Les noves canonades tindran un recobriment especial anticorrosiu, ja que la zona té una alta salinitat per la seva proximitat al mar. A més, es connectaran les conduccions del Passeig Marítim amb les dels carrers transversals perquè l’aigua circuli i no s’entolli en els trams terminals. Pel que fa a l’arbrat, se’ls dotarà d’escocells més grans per tal que les arrels no aixequin la vorera. També es renovarà l’enllumenat, les cantonades es faran circulars per tal de donar més visibilitat tant a persones com a vehicles, es dibuixaran nous passos de vianants, etc.

Els treballs, que s’han adjudicat per un import de 1.160.138,35 euros, són la continuació dels que es van fer al 2011 entre els carrers Rin i Almanzor, al tram central del passeig de Segur (davant del Port).

FER UN COMENTARI