Després de tres setmanes d’obres, la plaça Joan Fuster de Ribes s’ha reobert totalment remodelada. L’espai estava en un estat d’abandonament i ha calgut invertir-hi 106.400 euros per recuperar-la. “Aquesta plaça estava molt deteriorada, feia anys que no s’hi feia res i només es mal utilitzava com a pipí-can” explica l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido.

La intervenció que s’hi ha fet ha estat pràcticament integral. S’han canviat tots els bancs i tot l’enllumenat, s’ha renovat la grava del terra, s’han eliminat totes les barreres arquitectòniques, s’han construït parterres, s’ha enjardinat i s’hi han plantat arbres i s’hi ha instal·lat una zona de jocs infantils. A més, s’han esborrat tots els grafitis que hi havia a les parets dels accessos a la plaça. “Obres com aquestes són vitals perquè serveixen per recuperar i dignificar carrers i places, els espais comunitaris on els ciutadans ens relacionem i convivim” conclou Garrido. La plaça té dos espais diferenciats: una zona de joc infantil i una altra amb bancs i arbres d’ombra. “Es tracta d’un espai molt tranquil i segur, ja que en ser interior no hi ha perill que passin cotxes” explica l’alcaldessa.
Situada entre els carrers de la Torreta i d’Ildefons Cerdà, la plaça Joan Fuster és interior i s’hi accedeix des d’ambdós carrers. Per tal de garantir-ne un ús cívic, els accessos a la plaça es tancaran a les nits. De moment, l’horari d’obertura s’ha fixat entre vuit del matí i set de la tarda, tot i que no es descarta anar-lo regulant depenent de l’ús que se’n faci i de l’època de l’any.

27 places rehabilitades
I ara que s’ha reobert aquest espai, es comencen les obres de millora d’un altre parc del nucli de Ribes, el de Salvador Espriu. En aquest cas està previst remodelar tota la zona de joc i convertir-lo en el primer parc inclusiu del municipi. Això significa que a l’espai de joc hi haurà elements perquè també els infants amb alguna discapacitat física, puguin gaudir-ne. Més endavant està previst remodelar també el parc de la Vinya d’en Petaca, a les Roquetes, i fer-lo també inclusiu.

En aquest sentit, Garrido ha remarcat que el govern s’havia fixat recuperar i renovar amb profunditat 27 espais públics diferents del municipi i que, actualment, ja estan gairebé tots acabats o s’hi està treballant.

FER UN COMENTARI