Represaliats i col·lectius del territori critiquen la “hipocresia i cinisme” del Parlament per les medalles de l’1-o

0
433
La presidenta del Parlament, Laura Borràs, va fer la proposta d'atorgar les medalles als represaliats per l'1-o. // IMATGE D'ARXIU. JOB VERMEULEN-ACN

Aquest divendres, el Parlament de Catalunya celebra un acte d’entrega d’una medalla d’honor per a les persones represaliades en el marc de l’1 d’octubre. Davant d’aquest reconeixement, més d’una vintena de col·lectius i persones represaliades a títol individual, entre els quals consten organitzacions antirepressives de la vegueria com Sas Absolució, JosAnt Absolució, l’Ateneu Popular X o la Baula Solidària, han signat un manifest de rebuig a aquestes medalles on denuncien la “hipocresia i cinisme del Parlament i la Generalitat”.

Els signants, que continuen augmentant, consideren que aquest acte “és un intent de rentar la cara a un Govern que està sent responsable directe de la repressió cap al poble català”. En aquesta línia, i mitjançant el comunicat que han fet públic aquest matí, els col·lectius i represaliats asseguren que institucions com la Generalitat o el Parlament “no poden jugar el paper de defensors de les nostres llibertats quan estan perpetuant l’opressió en tots els àmbits de les nostres vides”. Aquestes afirmacions són conseqüència de diverses sentències condemnatòries a participants en manifestacions relacionades amb l’independentisme i els presos polítics catalans en les que la Generalitat formava part de l’acusació, però també en aspectes com “els desnonaments, les condemnes per defensar una educació pública i de qualitat, la repressió cap a companyes que lluiten contra el masclisme, els treballadors acomiadats per exigir un treball digne…”.

Així, els col·lectius apunten que no necessiten ni volen medalles, i afegeixen que “tampoc necessitem aquestes institucions que traeixen la voluntat popular i volen fer-nos creure que lluiten pel dret a l’autodeterminació”. El seu comunicat acaba amb una crida a l’organització, la solidaritat i l’amnistia total.

El reconeixement que impulsa la Mesa del Parlament es veu com un “acte simbòlic més de cara a la repressió que no serveixen per res i no aborda les qüestions reals i tangibles que resoldrien els problemes”, segos apunta a l’ACN el represaliat Marcel Vivet i com comparteixen diversos grups antirepressius i de suport.

FER UN COMENTARI