Ribes destina 120.000 euros en ajuts al lloguer per facilitar l’accés a l’habitatge

0
151
La regidora de Serveis Socials i Habitatge, Ana Herrera, i l'alcaldessa de Ribes, Abigail Garrido, anuncies nous ajuts al lloguer. // LA FURA

Facilitar l’accés a l’habitatge i evitar l’exclusió residencial. Aquests són els objectius de la nova línia d’ajuts municipals al lloguer que ha obert l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, que destinarà 120.000 euros per a l’entrada al lloguer i per ajudar al pagament del lloguer mensual. Aquesta xifra, però, és ampliable a 200.000 euros, segons les necessitats i la demanda del programa.

“Creiem que és una necessitat important, hem de posar habitatge de lloguer assequible en el mercat i poder estabilitzar els preus del lloguer perquè no continuïn pujant. Volem que la gent jove es quedi a viure al municipi i que les persones grans disposin d’habitatges accessibles i a la seva mida”, ha dit l’alcaldessa Abigail Garrido, tot refermant el compromís de l’executiu en polítiques actives d’habitatge.

En aquest sentit, Garrido també ha recordat que Ribes és “un municipi amb mercat d’habitatge tens” i que s’estan impulsant moltes actuacions per revertir-ho. “Ja hem començat el primer bloc de pisos de 43 habitatges assequibles dels dos que estem fent amb la Fundació Salas i després seguiran dos blocs més de de 43 habitatges cadascun amb l’Agència d’Habitatge de Catalunya”, afegeix l’alcaldessa. Així mateix, l’ajuntament ha presentat la sol·licitud d’ajuts als fons europeus Next Generation per poder tirar endavant dues altres promocions més en dos terrenys municipals en aquest sector del Parc Central. En total s’espera arribar als 265 habitatges assequibles aquesta legislatura.

Dues línies d’ajuts

L’Ajuntament de Ribes ha représ les dues línies que ja tenien en marxa: per a l’entrada al lloguer i per ajudar al pagament del lloguer mensual. En el primer cas, es concedirà un import màxim de 1.400 euros als contractes de lloguer d’habitatges habituals que no superi la renda de 700 euros mensuals. En el cas dels ajuts al pagament mensual del lloguer, la subvenció serà d’un 30% de la mensualitat, amb un import màxim de 210 euros/mes per a contractes que no superin els 700 euros.

El termini ordinari de presentació de sol·licituds és del 15 de juliol al 14 d’agost i, posteriorment, hi haurà un període extraordinari obert fins al 5 d’octubre. El tràmit es pot fer telemàticament a través de la seu electrònica de l’ajuntament, però qui ho necessiti també es pot adreçar a l’Oficina Local d’Habitatge i a les OAC.

L’any passat gairebé 400 famílies van sol·licitar alguna subvenció o ajut al lloguer a través dels programes d’ajudes al lloguer estatal, autonòmic o municipals.

FER UN COMENTARI