Ribes farà una segona edició de la fira dels indians

0
1648

El cap de setmana del 13 al 15 de junt tindrà lloc a Ribes la segona edició de la fira El retorn dels Indians, que després d’un primer any de prova que va superar totes les expectactives amb 6.500 visitants, es planteja ja amb la intenció que vagi agafant més volada i que esdevingui una fira temàtica de referència al voltant dels americanos i la petjada que van deixar a la vila.

L’alcaldessa Abigail Garrido recorda que a Sant Pere de Ribes “hi ha cases amb unes característiques molt singulars” de finals del segle XIX i principis del XX que amb motiu de la fira s’obriran al públic per tal que es puguin visitar. De fet, aquest és un dels grans al·licients del certamen: es visitaran quatre cases particulars construïdes per ribetans que van anar a fer les Amèriques i que van tornar acabalats. Hi ha previstes quatre visites guiades i teatralitzades (amb quatre actors locals i un historiador, també local), que es faran tant dissabte com diumenge, dues al matí i dues a la tarda. L’any passat, que se’n van fer la meitat, hi van passar fins a 400 persones. Per assistir-hi cal inscriure’s prèviament al tel. 93 119 59 27 (info@tempsdelleure.cat) o bé a la carpa que hi haurà a la plaça Marcer durant la fira. La visita es farà en format ruta, que passarà per sis places i espais públics de Ribes que també tenen significat indià.

Al llarg del cap de setmana es faran altres activitats. Per exemple, la plaça de la Font apareixerà ambientada, incloent-hi una terrassa indiana; es faran tallers de “mojitos”, hi haurà un ball de “cubanos”, sengles concerts a les places Marcer i de la Font, una tertúlia sobre el patrimoni indià, una exposició al Redós amb imatges sobre espais i edificis d’indians de Ribes; una cercavila amb els balls populars de l’època (gitanes, bastons, cabeçuts i drac petit); la projecció de la pel·lícula Los últimos de Filipinas, entre altres. A més, una trentena d’elaboradors de vins i caves (una vintena de locals) participaran els mateixos dies en l’Agromercat, que es reforçarà amb la sortida de  les botigues al carrer i les parades d’artesans entre les places Església, Marcer, de la Vila i de la Font.

Vestits de blanc
Per facilitar l’assistència de més públic, la línia regular de bus que hi ha entre Ribes i Barcelona serà gratuïta (anada i tornada) dissabte i diumenge per a tota persona que vagi vestida de blanc. Uns autobusos que duran a la carrosseria una imatge d’El Retorn dels indians amb el lema “Vine de blanc i viatjaràs de franc”. Perquè una de les coses que es demanen des de l’Ajuntament és que aquell cap de setmana, tothom vagi vestit de blanc, en record de la vestimenta clara típica dels indians.

Centre d’interpretació
D’altra banda, i arran de la bona recepció que va tenir la fira l’any passat, l’Ajuntament té el projecte d’obrir un centre d’interpretació dels indians a Ribes.

FER UN COMENTARI