Ribes tindrà un Retorn dels Indians de circumstàncies, complementat amb l’Agromercat

0
208
Antònia Pulido i Juan Garcia, regidors, amb el barret indià.

Aquest any sí hi haurà Retorn dels Indians. No serà com el d’anys anteriors, ja que l’alerta sanitària ho impedeix, però els carrers de Ribes es tornaran a engalanar els dies 5 i 6 de juny per recordar la influència que van tenir els ribetans que van tornar a finals del segle XX de fer les amèriques amb les butxaques plenes, i van ajudar a la transformació i desenvolupament del poble. A diferència de les tres edicions anteriors, enguany no hi haurà un fil conductor: s’explicarà el llegat que van deixar els indians de manera genèrica, “amb l’esperança que l’animació torni al carrer sense limitacions l’any que ve”, ha dit la regidora de Turisme, Antònia Pulido.

En aquesta ocasió no hi haurà rutes guiades per l’arquitectura indiana, però sí que l’Ajuntament implanta una primera fase d’instal·lació de QR a cases indianes de Ribes, de manera que cadascú la pugui veure des de fora i se’n pugui informar pel seu compte. Serà al Redòs, a l’escola Divina Pastora, a Cal Miqueló, a Cal Dr. Quadres i a la torre del Rellotge.

Una altra novetat destacada serà l’estrena del film “El retorn dels indians”, dirigit per Lluís Mestres i amb actors i actrius ribetanes, que al llarg de 45’ ficciona la història d’una família de Ribes que acaba anant a fer les amèriques. Serà al Centre Parroquial, on també hi haurà teatre i havaneres. Altres actes seran jocs infantils al pavelló, una exposició itinerant de la xarxa de municipis indians a la Sala Josep Lluís Palacios i una conferència històrica, entre altres. El programa complet es pot consultar digitalment, ja que no s’ha editat en paper.

Com a complement hi haurà l’Agromercat, e la seva quinzena edició, amb productes de la terra, de proximitat, també artesania i la possibilitat del comerç local de treure les botigues al carrer. Hi han confirmat la presència vint productors (onze d’ells, del Penedès) i una cinquantena de botigues.

El circuit comercial de parades tindrà una única entrada a la cantonada dels carrers Sitges i Carç, on es farà control d’accessos, i hi haurà un sentit únic de circulació fins a la sortida.

FER UN COMENTARI