Roben un violoncel, una viola i un violí de tres músics de l’OCP

1
1202

Ahir a la tarda l’Orquestra de Cambra del Penedès actuava a l’Auditori municipal de Vilafranca. En acabar el concert, alguns músics van deixar els seus instruments i les seves pertinences als cotxes de l’aparcament que hi ha al costat de l’equipament i van acomiadar-se de la resta a pocs metres dels vehicles.

En tornar al cotxe van adonar-se que una de les portes estava forçada i que els tres instruments i les tres bosses amb la roba del concert i les seves pertinences havien desaparegut. Es tracta d’un violoncel Haiko Seiffert-2007 i arc Jean Pascal, una viola Bernd Hiller-2015, arc model Hill i arc barroc i un violí David Bagué-1999 i arc Richard Grünke.

Cada instrument és únic i està identificat. Els músics ja han donat avís a tots els lutiers i establiments de compravenda de productes de segona mà: “Serà difícil que els puguin revendre, perquè és un mercat molt exclusiu i cada instrument està perfectament identificat”, explica Irma Bau, propietària del violoncel sostret. Ahir mateix a la nit els músics ja van presentar denúncia als Mossos d’Esquadra.

A banda de l’elevat valor econòmic de cada instrument, els tres músics han perdut també la seva eina de treball: “sense ells no podem treballar”, lamenta Bau, a la vegada que insisteix en les poques possibilitats que hi ha de revendre instruments com aquests.

Els músics fan una crida per tal de localitzar els instruments i posen a disposició tres telèfons: 651 806 530, 622 265 950 i 687 245 289.

1 COMENTARI

  1. […] L’Orquestra de Cambra del Penedès ha denunciat el robatori d’un violoncel, una viola i un violí de la formació després d’un concert a l’Auditori de Vilafranca. Els fets van passar diumenge al vespre, un cop acaba l’actuació de Les Quatre estacions de Vivaldi, moment en què els músics van guardar els instruments a un vehicle que tenien aparcat a l’esplanada de l’Auditori. Al cap de poca estona, però, el cotxe va aparèixer forçat i els tres instruments havien desaparegut. “Es tracta d’un violoncel Haiko Seiffert-2007 i arc Jean Pascal, una viola Bernd Hiller-2015, arc model Hill i arc barroc i un violí David Bagué-1999 i arc Richard Grünke”. Com recull el diari La Fura. […]

FER UN COMENTARI