Robert Bosch comença una vaga per intentar frenar el tancament

0
804

Tots els treballadors de Robert Bosch començaran aquest divendres una vaga per intentar frenar el tancament de la planta de Castellet i la Gornal. En aquest primer dia, els treballadors celebraran una assemblea en la qual es portarà a votació el calendari de vaga. La proposta dels sindicats és fer dos dies per setmana les dues primeres setmanes, tres a la tercera i cinc a la quarta.

Aquesta setmana, membres del comitè s’han traslladat a Madrid per reunir-se amb la resta de plantes de Robert Bosch a Espanya. Allà han exposat la possibilitat de denunciar l’empresa per incompliment de conveni per no convocar la Mesa Industrial en el termini previst. La iniciativa ha rebut el suport de la resta de plantes i han decidit fer la reclamació conjuntament. A més, la setmana passada, representants dels treballadors van anar al Parlament de Catalunya i van rebre el suport de tots els partits polítics, excepte el PP. A més, es van reunir amb el conseller de Treball, Chakir el Homrani.

La data de finalització de la negociació hauria d’acabar el pròxim 14 d’octubre, però segons el comitè, la direcció de l’empresa s’ha mostrat flexible a poder-la allargar alguna setmana.

Marxa conjunta

Per demà dissabte els sindicats UGT i CCOO han convocat una mobilització al polígon Casanova dels Monjos per exigir “un futur al Penedès amb un treball digne, indústria, i economia productiva i sostenible”. La mobilització, que s’iniciarà a les 11 del matí, recorrerà la N-340 fins la sala Alguer dels Monjos i s’acompanyarà amb uns parlaments al voltant del risc de desindustrialització de la vegueria. La convocatòria és oberta i vol donar suport als treballadors de les empreses de Saint Gobain de l’Arboç, Alfisa dels Monjos i la Robert Bosch de Castellet i la Gornal, entre altres, a banda de demanar la implicació dels diferents ajuntaments, consells comarcals, entitats socials i cíviques i partits polítics del territori.

FER UN COMENTARI