Robert Bosch tanca un preacord amb GCR Group per vendre la fàbrica de Castellet i la Gornal

0
479
Una de les naus de GCR Group a la Bisbal del Penedès. Foto: ACN.

ACN.- Bosch i GCR Group estan ultimant la venda de la fàbrica. Segons ha avançat l’ACN, la companyia dedicada al reciclatge de plàstics vol ampliar la seva activitat reindustrialitzant els 40.000 metres quadrats de Bosch, amb previsió d’expandir-se també al futur polígon adjacent Sant Marçal-Can Vies, encara pendent d’urbanitzar.

Segons han concretat fonts sindicals, la proposta de GCR Group és oferir feina a 60 dels 190 treballadors que encara quedaven a Castellet, si bé durant els propers anys es podrien arribar a superar el centenar de contractes. Mentrestant, els que quedin fora del procés de selecció es podran acollir al pla de formació i ajudes públiques FEAG, finançat amb fons europeus, ha explicat el comitè d’empresa a l’assemblea de treballadors.

Precisament ahir acabava el termini per la venda de la fàbrica de Castellet. Com que de moment hi ha un preacord però no s’ha signat fermament el traspàs de les instal·lacions, tots els treballadors han estat acomiadats i indemnitzats. Fonts de Robert Bosch i del comitè d’empresa assenyalen que queden pendents qüestions tècniques i administratives abans de signar definitivament la compra-venda amb GCR, empresa referent en el sector de reciclatge del plàstic. La companyia disposa d’una planta a la Bisbal del Penedès i una altra a Barberà del Vallès.

Els representants dels treballadors han valorat positivament el preacord amb GCR Group “tot i que a nivell de contractació no sigui l’objectiu marcat”. Creuen que és “una bona notícia per a l’Alt Penedès, ja que l’empresa té una trajectòria ascendent, amb un gran potencial de futur”.

FER UN COMENTARI