La sadurninenca Rosa Maria Prat guanya el Premi Celler de Lletres 2020

0
410

Aquest dijous es va anunciar l’obra guanyadora de la sisena edició del Premi Celler de Lletres 2020, que és “Terra de vinyes” de l’escriptora sadurninenca, professora i exalcaldessa Rosa Maria Prat, escrita sota el pseudònim d’Alba González Aguado.

El jurat del certamen de novel·la curta ha destacat en l’obra el desenvolupament molt reeixit sobre els temes de superació personal i dolor, així com la descripció dels paisatges de les terres de l’Ebre i de Sant Sadurní, i el retrat que fa de l’emigració durant la postguerra. Fa dos anys, Prat va debutar en literatura amb la novel·la Pedres blanques.

Durant l’acte es van llegir diversos fragments de les sis obres presentades a concurs, amb la veu de la Natàlia Colet, membre del club Celler de Lletres.

El Jurat del premi està composat per Dolors Coloma i Joan Guilera (membres del club de lectura Celler de Lletres, de la biblioteca Ramon Bosch de Noya de Sant Sadurní), Francesc Gil-Lluch (editor d’edicions Saldonar, amb veu però sense vot); la regidora de Cultura, Marta Castellví; Sílvia Romero (escriptora, moderadora dels clubs de lectura locals i presidenta del Jurat) i Giulia Bellisai (representant de la biblioteca).

“Terra de vinyes” serà editat per edicions Saldonar i veurà la llum a principis d’any. També està previst celebrar l’acte de presentació de l’obra entre els mesos de març i abril del 2021. A principis d’any es faran públiques les bases de la setena edició del certamen literari.

FER UN COMENTARI