S’acaba la restauració de la torre fundacional de Moja

0
321

El projecte de reforma i rehabilitació de la Torre de Moja i del seu edifici annex ha arribat a la seva fi. Divendres es donava per acabada la tercera fases de restauració, corresponent al seu interior, un cop feta anteriorment la consolidació de la Torre en la primera fase i la rehabilitació del seu edifici annex. Les obres de l’interior de la Torre han costat  190.000 euros i formen part del projecte “Penedès 360 graus”, promogut pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès i l’Ajuntament d’Olèrdola, amb cofinançament dels Fons europeus Feder.

Amb el propòsit genèric de fer que l’edifici “recuperi la seva dignitat històrica”, les obres d’aquesta darrera fase han suposat la restauració i consolidació dels paraments i revestiments; la substitució dels sostres i escales; i el condicionament de la coberta i de la sortida per facilitar la visita. També s’han millorat el badalot, les escales d’accés a la coberta, elements de protecció i paviment, i s’ha col·locat l’escala que permet l’accés a la Torre des de la terrassa de l’edifici annex.

La Torre de Moja és  una imponent edificació medieval del segle X, considerada com els orígens del poble. Amb la rehabilitació de l’edifici adossat es van adequar dues sales d’usos polivalents, amb 111 m2 útils sumant els dos espais, incloent-hi una nova primera planta construïda amb una terrassa des de la qual es pot accedir a la Torre.

FER UN COMENTARI