S’acaben les obres del moll dels xarxaires de Vilanova

0
869

Ports de la Generalitat ha finalitzat les obres d’adequació del moll de llevant, situat a la dàrsena pesquera, amb l’objectiu de modernitzar el port, potenciar el servei als pescadors que hi amarren una vintena d’embarcacions i potenciar l’engranatge del port amb la ciutat en un espai que és molt visitat pels escolars. Les obres han costat 211.000 euros i han durat tres mesos i mig.

El moll dels xarxaires, de 190 metres, estava adossat a un vial de servei a través d’un petit esglaó, que ara s’ha eliminat apujant el nivell del moll per tal de millorar l’accés als pescadors i facilitar-los la descàrrega del peix i la càrrega de les caixes i per ubicar la resta dels estris de pesca. A més, l’estructura s’ha enderrocat i s’ha renovat amb plaques de formigó prefabricades per reforçar la infraestructura i potenciar el servei d’amarratge de les barques pesqueres.

El patró major de la Confraria de Pescadors, Jaume Carnicer ha dit que “l’actuació era una demanda dels pescadors, que ara estan satisfets de les obres perquè milloren la seva feina i facilita la mobilitat”. I ha afegit que “estem contents perquè les obres s’han fet de manera ràpida”.

FER UN COMENTARI