S’actualitza la guia contra el maltractament de gent gran de l’Alt Penedès

0
1537

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Dolors Bassa, va presidir divendres la presentació de la Guia territorial de l’Alt Penedès per a l’actuació contra els maltractaments a les persones grans. Bassa va dir que “el maltractament a les persones grans és un dels problemes greus que tenim a la societat”.

La Guia es basa en un protocol anterior elaborat l’any 2009; hi actualitza el mapa de recursos de la comarca i inclou tipologies i indicadors dels maltractaments. També recull informació sobre els diferents àmbits en què es pot manifestar la violència contra la gent gran, com són el domèstic, l’institucional i l’estructural, això com indicacions sobre factors de risc, eines de prevenció i actuacions de sensibilització contra el maltractament.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va afirmar que “el segle XXI ha de ser el del reconeixement dels drets dels sectors més vulnerables de la societat, com els discapacitats, la gent gran, els infants…” i que “les famílies han de saber que no poden desatendre les persones grans”.

En l’elaboració de la Guia hi ha col·laborat el Consell Comarcal, la Generalitat, l’Ajuntament de Vilafranca, la Diputació de Barcelona i l’Obra Social de La Caixa.

FER UN COMENTARI