El Departament de Salut ha anunciat avui dimarts que posa en marxa a Vilafranca del Penedès un cribratge intensiu per detectar possibles contagis de Covid-19. El dispositiu estarà en funcionament dijous 7 i divendres 8 de gener, de 9 a 14 h i de 15 a 20 h, al local dels Falcons de Vilafranca (carrer del Doctor Pasteur, 7).

Es tracta d’una estratègia conjunta en la lluita contra el Coronavirus del Departament de Salut amb l’Atenció Primària Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut, i la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i el Servei de Vigilància Epidemiològica.

Aquesta estratègia està basada en la intervenció comunitària per poder controlar amb rapidesa la transmissió del virus i trencar les possibles cadenes de contagi. Al punt de cribratge es faran PCR de detecció a població asimptomàtica. Cal remarcar que les persones que presenten símptomes compatibles amb la covid-19, les persones identificades com a contactes estrets d’un cas positiu per covid i aquelles persones a les quals s’hagi realitzat qualsevol prova amb diagnòstic de covid-19 positiu en els darrers 3 mesos hauran de seguir els circuits habituals i fer-se la presa de mostres en el CAP o en el punt extern al CAP que els sigui comunicat.

El resultat de la prova es donarà en 24-48 hores i també es podrà consultar a la plataforma La Meva Salut. És important presentar la targeta sanitària per facilitar els tràmits i no cal demanar cita prèvia.

Es convida la ciutadania a participar activament en aquestes proves, que es fan per aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn.

FER UN COMENTARI