Salvem les Madrigueres, a la (Re)volta d’Òmnium de dissabte al Baix Penedès

0
329

Entre la trentena de (Re)voltes que Òmnium organitza a tot el país, una es farà aquest dissabte al Baix Penedès, la (Re)volta Salvem les madrigueres, que tindrà lloc a partir de les 10 del matí. Coorganitzada amb el grup ecologista Geven, la (Re)volta vendrellenca vol ser un reconeixement als més de 25 anys de lluita per salvar el darrer espai del litoral del Baix Penedès que no s’ha urbanitzat, i sobre el qual hi havia un pla parcial dibuixat, que l’hauria fet desaparèixer com a tal.

La (Re)volta de les madrigueres s’iniciarà amb un itinerari que recorrerà les Madrigueres i on s’explicarà el projecte inicial, la situació actual i les perspectives de futur. S’acabarà amb un fòrum obert a l’Auditori Pau Casals, tot amb inscripció prèvia. A més, hi haurà una exposició amb retalls de premsa, fotografies i vídeos facilitats per la gent i els mitjans de comunicació. L’entrada és lliure i gratuïta.

El delta de les Madrigueres és un símbol de les lluites contra l’especulació urbanística al Baix Penedès. Des dels inicis del grup ecologista Geven, protegir aquesta zona ha estat una de les tasques primordials. L’any 1993 es va iniciar la campanya “Salvem Les Madrigueres” amb l’objectiu d’evitar-ne la urbanització i garantir-ne la preservació com a espai natural. Al moment àlgid de la campanya, a finals dels noranta, es van recollir més de 6.000 al·legacions individuals i el suport de quasi cent entitats. Al 2006, finalment, es va aprovar una proposta de naturalització de l’espai de les Madrigueres.

FER UN COMENTARI