La Policia Local deté “in fraganti” dos dels tres autors de diverses pintades a façanes, portes, persianes, mobiliari urbà i fins i tot un vehicle fetes la mateixa matinada a Vilafranca. Se’ls aplicarà la sanció màxima de 3.000 euros cadascun i hauran d’afrontar, a més, els 2.300 euros amb què s’estimen els danys provocats.

PintadesViaPública---copia-1-8

Els fets van tenir lloc la matinada de l’11 al 12 de febrer. Tres individus, tots tres majors d’edat (un d’ells de 25 anys) i veïns de la comarca, equipats amb esprais i retoladors, van començar a fer pintades a façanes i mobiliari urbà (parquímetres, contenidors…) al passatge Alcover; van continuar al llarg de tot el carrer Sant Pere on van fer pintades també a un vehicle aparcat i van continuar pel carrer Consellers i fins al carrer Indústria, on van ser localitzats per la Policia Local, gràcies a la trucada d’un ciutadà.

En ser enxampats “in fraganti”, van intentar escapar. Després de perseguir-los, finalment, la Policia Local en va poder detenir dos, un d’ells, defecant a la via pública. Els dos detinguts portaven a sobre els esprais i retoladors que havien utilitzat.

PintadesViaPública---copia-1-10

“Casos com aquest serveixen per adonar-nos de tot el que poden arribar a fer tres individus incívics en una hora. Ja vam advertir que l’Ajuntament seria executiu davant l’incivisme, per això els aplicarem la sanció màxima” ha explicat l’alcalde, Pere Regull. Així doncs, a partir de l’obertura de l’expedient sancionador, els tres individus tenen 20 dies per fer front a la sanció o bé decidir si la volen intercanviar per feines a la comunitat. Per la seva banda, el regidor de Seguretat Ciutadana, Manel Monfort, ha destacat la importància de la col·laboració ciutadana per aconseguir frenar l’incivisme.

FER UN COMENTARI