Diada de Sant Fèlix amb les colles amb més gamma de castells abans del 30 d’agost

0
880
Els administradors, amb els quatre caps de colla i el cap de plaça.
Dos són els criteris que ha seguit el quintet administrador de la festa major a l’hora de triar les colles que actuaran per Sant Fèlix d’enguany: per una banda, han mirat quines són les colles que han fet una major gamma de castells superiors al pilar de 8 els darrers dos anys; per altra banda, han cercat les colles que a 30 d’agost arriben amb millor registre d’actuacions (tres castells i pilar). L’administrador Pere Nin ha dit aquest dilluns, durant l’acte de presentació de la diada de Sant Fèlix de 2020, que d’estadístiques se n’han mirat moltes, i com que no n’hi havia cap de definitiva, per fer la selecció final s’han basat en aquest doble criteri que admet que, com tots els altres criteris, és “subjectiu”. Però també que han fet la tria sense tenir en compte les preferències personals de cada administrador.
Sense esmentar-ho explícitament, quedava clar que hi havia tres colles que no havien entrat en aquesta terna, els Castellers de Vilafranca i les dues colles vallenques. El cara o creu era, doncs, entre la Jove de Tarragona i els Minyons de Terrassa, i per segon any la seleccionada ha estat la colla tarragonina. “Per moltes torres de 9 que hagis fet, per Sant Fèlix no pots fer tres torres de 9, has de fer gammes”. L’any passat els Minyons en van fer vuit, tres de les quals abans de la festa major de Vilafranca.
Pere Nin també ha expressat que “tant de bo hi cabessin cinc colles”, però no és el cas. I menys enguany, que el 30 d’agost caurà en diumenge i, per tant, s’hi espera més públic que altres anys.
A l’acte de presentació, el cap de plaça Jordi Bertran ha manifestat que enguany “els administradors segueixen tenint molt d’interès que la diada no s’allargui”. L’any passat es va allargar 15′ més que al 2018, i se n’ha lamentat. Hi va haver molts intents desmuntats, però també més gamma extra que en cap altra diada en tot l’any.
Tant el cap de colla dels verds, Sisco Benet, com el de la Colla Vella, Albert Martínez, hi han respost que sí, ha de ser àgil, però de vegades no es pot tenir tot. “Volem que sigui àgil, que sigui ràpida, volem castells de deu, castells nets…”, eren les paraules de Benet, mentre que Martínez hi afegia “guanyar temps? Fem castells i hem de ser prudents, no caure és important, volem una diada àgil, però sobretot prudència i castells”. Això sí, en una cosa han coincidit les quatre colles (el cap de colla de la Joves de Valls, Jaume Martí, i el de la Jove de Tarragona, Gorka Bertran, també hi eren): les quatre colles aniran al màxim de les seves possibilitats. La Jove, especialment feliç per repetir per segon any consecutiu. Els verds, amb la temporada programada pensant en la diada de Sant Fèlix.

FER UN COMENTARI